Σαρωτικές αλλαγές στο στρατό

Σαρωτικές αλλαγές στο στρατό
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠτΔ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ EUROKINISSI

Όπως είχε γράψει το News 247 από το τέλος Ιουλίου, τίθεται τέλος στο υπάρχον σύστημα προαγωγών στο στράτευμα, με τη δημιουργία παράλληλης επετηρίδας, στην οποία θα τοποθετούνται οι ικανότεροι αξιωματικοί που θα προάγονται ασχέτως αρχαιότητας ενώ παραμένουν σε άλλη επετηρίδα, έως τη συνταξιοδότηση

Το πολυνομοσχέδιο περί ιεραρχίας και εξέλιξης των αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι προαγωγές των στελεχών, από το βαθμό του αντισυνταγματάρχη και άνω, θα γίνονται πλέον με βάση τα προσόντα και όχι μόνο την αρχαιότητα. To News 247 ήδη από τις 29 Ιουλίου είχε προαναγγείλει ( δείτε το θέμα εδώ) τις αλλαγές στην επετηρίδα των Ενόπλων Δυνάμεων με εκτενή αναφορά στον τρόπο προαγωγής των στρατιωτικών, που θα έφερνε πλήρη ανατροπή στα όσα ισχύουν τις τελευταίες δεκαετίες στο στράτευμα

Όσοι δεν προάγονται θα εντάσσονται σε παράλληλη επετηρίδα μέχρι τη συμπλήρωση 35 χρόνων πραγματικής υπηρεσίας.

Ο E.Βενιζέλος χαρακτήρισε το νέο σύστημα ως “σύστημα αξιοκρατίας, διαφάνειας, νομιμότητας και επαγγελματισμού”.

Με το πολυνομοσχέδιο καθιερώνεται για πρώτη φορά ο θεσμός του έφεδρου οπλίτη (ΕΦ.ΟΠ). Οι νέοι αμέσως μετά τη θητεία ή έως 3 χρόνια μετά την απόλυσή τους θα μπορούν να υπηρετήσουν λαμβάνοντας χρηματικό ποσό που ωστόσο δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Όπως είπε ο υπουργός “θα είναι μια σοβαρή χρηματική αμοιβή”. Σύμφωνα με πληροφορίες ο μηνιαίος μισθός του έφεδρου οπλίτη θα κυμαίνεται περί τα 400-500 ευρώ.

Ο Ε.Βενιζέλος ανακοίνωσε ακόμη ότι θα ελεγχθούν και θα αποτιμηθούν όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα των τελευταίων 20 ετών ενώ από εδώ και στο εξής θα γίνονται αιτιολογημένες αγορές, με 15ετή προγραμματισμό, προσαρμοσμένες στη νέα δομή του στρατεύματος.

“Δεν θα εισάγονται όλα σε μια λίστα σα να πηγαίνουμε στο super market με shopping list. Όλα θα αγοράζονται ύστερα από μελέτη και συγκεκριμένες διαδικασίες” είπε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, όπως αποκάλυψε ο υπουργός, έχουν εισπραχθεί ήδη 7 εκατομμύρια ευρώ από ποινικές ρήτρες επί ανεκτέλεστων συμβάσεων που αφορούσαν αντισταθμιστικά ωφελήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα