Σε ανωμοτί κατάθεση ο αρνητής δικηγόρος Ν. Αντωνιάδης – Τι προβλέπει η δικογραφία

Σε ανωμοτί κατάθεση ο αρνητής δικηγόρος Ν. Αντωνιάδης – Τι προβλέπει η δικογραφία
Συνελήφθη ο αρνητής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης youtube

Έγγραφες εξηγήσεις για συνέργεια σε θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο, συνέργεια στην παραβίαση μέτρων κατά του κορονοιού και συμμετοχή σε αυτοκτονία καλείται να δώσει ο αρνητής δικηγόρος Ν. Αντωνιάδης.

Προσπάθεια να μπει ένα οριστικό τέλος σε δηλώσεις που θέτουν σε κίνδυνο το ίδιο το κοινωνικό σύνολο, κάνει η ελληνική Δικαιοσύνη, ξεκαθαρίζοντας με κάθε τρόπο ότι θα βρεθεί ενάντια σε όποιον ενδεχομένως να συμβάλει έστω και με απλές δηλώσεις του, σε μία γενικευμένη εξάπλωση του κορονοϊού.

Οι παρεμβάσεις των δικαστικών αρχών από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα, είναι άμεσες προκειμένου κάθε καταγγελία γύρω από θέματα που αφορούν στη δημόσια υγεία να ερευνώνται διεξοδικά. Από τις καταγγελίες για “Vip Μεθ” έως και παροτρύνσεις για το πως να διαχειριστούν οι πολίτες τα μέτρα που επιβάλλονται από το Κράτος, όλα περνούν από το “στόχαστρο” της Δικαιοσύνης για να εξακριβωθεί η τέλεση ή μη ποινικών αδικημάτων

Σε αυτό το πλαίσιο, φαίνεται πως κινήθηκαν οι αρχές, καλώντας σε ανωμοτί κατάθεση το δικηγόρο Νικ. Αντωνιάδη, προκειμένου να δώσει έγγραφες εξηγήσεις για δύο κακουργηματικές πράξεις της συνέργειας σε θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο, της συνέργειας στην παραβίαση μέτρων κατά του κορονοιού καθώς και ένα πλημμέλημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά στο θάνατο μία 54χρονης ανεμβολίαστης γυναίκας, η οποία έφυγε από τη ζωή καθώς αρνήθηκε να διασωληνωθεί, παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

Με την ελληνική δικαιοσύνη να έχει βάλει στο “μικροσκόπιο” και το σύζυγο της γυναίκας, ο δικηγόρος εμφανίζεται να εμπλέκεται στην υπόθεση λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας, ωστόσο ο ίδιος το διαψεύδει. Άλλωστε, αυτό επανέλαβε σε δηλώσεις του έξω από το γραφείο του πταισματοδίκη, όπου κατέθεσε τις έγγραφες εξηγήσεις του, τονίζοντας πως ο ίδιος εισηγήθηκε στην ασθενή να δεχθεί τις φροντίδες του νοσηλευτικού προσωπικού και τη διασωλήνωσή της. Ωστόσο, επέκρινε το έργο των γιατρών, υποστηρίζοντας ότι αν και η εισαγγελική εντολή για αναγκαστική διασωλήνωση της γνωστοποιήθηκε το μεσημέρι, εκείνοι καθυστέρησαν επί ώρες να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Παρά τα όσα ισχυρίζεται ο δικηγόρος, η στάση των εισαγγελικών αρχών δείχνει σε ένα ευρύτερο πλαίσιο τον τρόπο που τέτοια φαινόμενα αρνητών θα αντιμετωπίζονται το επόμενο διάστημα. Υπό αυτό το πρίσμα, δεν είναι καθόλου τυχαία η “σκληρή γλώσσα” που χρησιμοποιήθηκε από την πλευρά του εισαγγελέα Εφετών, Γ. Νούλη, ο οποίος σε εισήγηση του προς το δικαστικό συμβούλιο για το ίδιο πρόσωπο αναφέρθηκε σε “εξαιρετικά επικίνδυνη συμπεριφορά” που μπορεί να οδηγήσει σε “γενικευμένη εξάπλωση του ιού”.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος ζήτησε από το συμβούλιο Εφετών να απορριφθεί η αίτηση ακυρότητας του δικηγόρου αναφορικά με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του για διαφορά ψευδών ειδήσεων, υπήρξε ξεκάθαρος ως προς την τοποθέτηση του:

«Η παραπάνω αξιόποινη συμπεριφορά του κατηγορουμένου παρουσιάζεται εξαιρετικά επικίνδυνη διότι εν μέσω πανδημίας στη χώρα μας διαθέτει και διασπείρει προφανώς ψευδείς και αβάσιμες ειδήσεις ικανές να προκαλέσουν σοβαρές ανησυχίες και φόβο στους πολίτες της χώρας και να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην δημόσια υγεία και το κυριότερο τα γεγονότα τα οποία παραθέτει μέσω του διαδικτύου είναι προφανώς αναληθή, χρησιμοποιεί υβριστικές εκφράσεις για τους ιατρούς και τα στελέχη του υγειονομικού προσωπικού οι οποίοι καθημερινά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με κίνδυνο της υγείας τους ακόμη και τη ζωή τους ενώ εκφέρει και ακραίες αντιεπιστημονικές απόψεις παντελώς ατεκμηρίωτες για το εμβόλιο κατά του Covid προτρέποντας με ευθύ τρόπο τους πολίτες να μην εμβολιάζονται διότι με τις υποτιθέμενες παρενέργειες τους οδηγεί στο θάνατο. Όλα τα παραπάνω στις κρίσιμες για τη χώρα μας περιστάσεις πέραν του ότι είναι αναληθή και αβάσιμα διότι συνοδεύονται και από περιστατικά τα οποία ουδέποτε έχουν συμβεί – εκατοντάδες ασθενείς διακομίστηκαν με παρενέργειες του εμβολίου που αποκρύπτονται από το ιστορικό τους – εμφανίζουν και τον κίνδυνο εάν υιοθετηθούν από μέρος του πληθυσμού να έχουμε γενικευμένη εξάπλωση του ιού…».

Πλέον, αναμένεται η απόφαση του Συμβούλιου Εφετών το οποίο και θα αποφανθεί επί των ζητημάτων ακυρότητας, που έχει θέσει ο Νικ. Αντωνιάδης, λίγες εβδομάδες πριν την 14η Ιανουαρίου οπότε και έχει προσδιοριστεί η δίκη του. Ο τελευταίος μάλιστα -όπως υποστηρίζει- έχει ήδη καταθέσει μήνυση σε βάρος του εισαγγελέα Νούλη για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα