Σε δύο μέτωπα μαίνεται η φωτιά στη Θάσο – Πέτρες σε πυροσβέστες στον Κορυδαλλό

Σε δύο μέτωπα μαίνεται η φωτιά στη Θάσο – Πέτρες σε πυροσβέστες στον Κορυδαλλό
ΑΠΕ ΜΠΕ

Μεγάλη φωτιά παραμένει σε εξέλιξη στην Θάσο σε δύο μέτωπα και σε δύσβατο έδαφος, χωρίς να κινδυνεύουν άμεσα οικισμοί. Νέα φωτιά στον Κορυδαλλό κοντά σε σπίτια όπου οι πυροσβέστες δέχτηκαν επίθεση με... πέτρες.

Μαίνεται σε δύο μέτωπα η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στην Λεύκη Θάσου με το ένα μέτωπο να κινείται προς Ποταμιά και Κοίνυρα. Για τα Κοίνυρα δόθηκε και εντολή εκκένωσης το πρωί για προληπτικούς λόγους και κυρίως λόγω των καπνών, καθώς δεν φαίνεται να κινδυνεύουν άμεσα οικισμοί. Η φωτιά εξελίσσεται σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο με μεγάλη κλίση και με σχεδόν αδύνατη προσέγγιση.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Μαζί με τις νεότερες ενισχύσεις που έχουν φτάσει στο νησί, συνολικά πλέον επιχειρούν 185 άντρες της Πυροσβεστικής με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα, συμπεριλαμβανόμενων των πυροσβεστικών δυνάμεων που με έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Κεραμωτή Καβάλας μετέβησαν στο νησί χθες το βράδυ και συγκεκριμένα, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 26 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και πέντε οχήματα καθώς και από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης 43 πυροσβέστες με τρείς ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα.

printscreen/go-thassos.gr

Επίσης σήμερα προστέθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής, 30 πυροσβέστες και από Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, ενώ σπεύδουν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 29 πυροσβέστες με ένα όχημα, από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και από την Περιφέρεια Ηπείρου, 26 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Επίσης, από το πρώτο φως έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά, 8 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν, δύο ελικόπτερα και τρία μηχανήματα έργου του Γ.Ε.ΕΘ.Α., εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Νέες φωτιές σε Κορυδαλλό, Μεσσηνία και Φθιώτιδα

Την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει και νέα φωτιά στον Άνω Κορυδαλλό σε χαμηλή βλάστηση πλησίον της οδού Σταθοπούλου, κοντά σε σπίτια, όπου μάλιστα οι πρώτοι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο δέχτηκαν επίθεση με πέτρες από Ρομά που προσπαθούσαν να τους αποτρέψουν και οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να καλέσουν σε συνδρομή την Αστυνομία για να μπορέσουν να βγάλουν μάνικες και να επιχειρήσουν…

Φωτιά στο όρος Αιγάλεω στον Κορυδαλλό Eurokinissi

Επί τόπου επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δύο ελικόπτερα.

Στην Φθιώτιδα ξέσπασε φωτιά σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Καρυά Φθιώτιδας, κοντά σε σχολείο όμως ήδη βαίνει προς οριοθέτηση, ενώ στην Μεσσηνία έχει ξεσπάσει νέα φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πανιπέρι Μεσσηνίας, όπου επίσης κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα