Σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό Ποινικό Μητρώο

Σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό Ποινικό Μητρώο
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙΑΝΘΡΩΠΙΝΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΟΡΓΝΩΣΑΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ UNESCO ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΧΑΙΡΕΙΤΙΣΜΟ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Ο ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ Ο Γ.Γ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΡΛΑΣ--ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΗΤΡΟΠ. ΙΛΙΟΥ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΡΡΑΚΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΙΕΘΝΩ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ -ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ-----ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΑΣ--ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ Η ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ, Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠ.ΕΞ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΣ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ(ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ) -ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΕΙΣΚΕΠΤΕΣ-ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ--ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ Ευρωκίνηση

Στόχο η διευκόλυνση των πολιτών και των Εισαγγελιών της χώρας

Της Αντωνίας Ξυνού

Σε εφαρμογή μπήκε επίσημα πλέον το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του Εθνικού Ποινικού Μητρώου, το οποίο θα διευκολύνει τις υπηρεσίες των πολιτών και το σύνολο των Εισαγγελιών Πρωτοδικών της χώρας.

Το σύστημα που καλύπτει 165 Εισαγγελίες Πρωτοδικών, Πρωτοδικεία, Εισαγγελίες Εφετών και Εφετεία ανά την Επικράτεια σε 63 πόλεις της Χώρας, έχει υλοποιηθεί με στόχο την απλούστευση των εσωτερικών διαδικασιών για τις αρμόδιες Υπηρεσίες, τον περιορισμό των δαπανών και τη γρήγορη και αποτελεσματική καθημερινή εξυπηρέτηση χιλιάδων πολιτών που αιτούνται αντίγραφο Ποινικού Μητρώου ανά την Επικράτεια.

Το έργο υλοποιήθηκε από την Ένωση Εταιρειών Uni Systems και SingularLogic και συγχρηματοδοτήθηκε από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους μέσω ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την αιγίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Χαράλαμπος Αθανασίου τόνισε μεταξύ άλλων: “η ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες  είναι βασικός στόχος μας”.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Νικόλας Κανελλόπουλος τόνισε ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη αλλάζει εικόνα, αλλάζει ύφος και πάνω απ’ όλα αλλάζει εποχή. Η ηλεκτρονική Δικαιοσύνη δεν ανήκει στην “εικονική πραγματικότητα”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα