Σε Εφέτη η έρευνα για το δυστύχημα- Στην Οικονομική Εισαγγελία η έρευνα για τα ανεκτέλεστα έργα στον σιδηρόδρομο

Σε Εφέτη η έρευνα για το δυστύχημα- Στην Οικονομική Εισαγγελία η έρευνα για τα ανεκτέλεστα έργα στον σιδηρόδρομο
Έρευνες στο σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη INTIME NEWS

Οπως αναμενόταν την έρευνα για ποινικές ευθύνες των εμπλεκόμενων με την τραγωδία των Τεμπών ανέλαβε εφέτης ανακριτής.

Ειδικός Εφέτης ανακριτής αναλαμβάνει την έρευνα για ποινικές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων και προς όλες τις κατευθύνσεις την ίδια ώρα που η Οικονομική Εισαγγελία ξεκινά μεγάλη έρευνα για τα έργα που δεν υλοποιήθηκαν στον ΟΣΕ

Αμέσως μετά την απολογία και προσωρινή κράτηση του μοναδικού μέχρι στιγμής κατηγορούμενου για το πολύνεκρου δυστυχήματος , ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος με έγγραφο του ζητά την σύγκληση της Ολομέλειας εφετών Λάρισας με αντικείμενο τον ορισμό Ειδικού Εφέτη ανακριτή στην υπόθεση ώστε να επιταχυνθεί η ποινική διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας.

O κ. Δασκαλόπουλος ζητά να οριστεί ένας τακτικός εφέτης και ένας αναπληρωτής του για την διενέργεια των ερευνών στην υπόθεση του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφο του αναφέρει: “Ενόψει των τεράστιων και πολύνθετων ευθυνών που ανακύπτουν από το μέχρι τώρα αποδεικτικό υλικό αλλά και από δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, επιβάλλεται να εξεταστούν ενδελεχώς και σύντομα τα πάντα είτε στο πλαίσιο της συμμετοχής άλλων προσώπων αφερνός στο πλαίσιο της ήδη ασκηθείσας ποινικής δίωξης αφετέρου στο πλαίσιο άλλων συναφών αδικημάτων”.

Ο εφέτης που αναμένεται να αναλάβει την έρευνα θα έχει εντολή να εξετάσει εξονυχιστικά κάθε παράμετρο της υπόθεσης και προς όλες τις κατευθύνσεις, με στόχο την αναζήτηση ποινικών ευθυνών συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των υπευθύνων, υπηρεσιακών παραγόντων, του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος, και των θυγατρικών του, όπως επίσης και τις ευθύνες που αφορούν τον σταθμάρχη της Λάρισας.

Ταυτόχρονα, η Οικονομική Εισαγγελία ξεκινά άμεσα έρευνα για το θέμα της καθυστέρησης στην υλοποίηση των έργων υποδομής για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου .

Στο πλαίσιο της έρευνας οι οικονομικοί εισαγγελείς θα εξετάσουν πλήρως όλες τις σχετικές συμβάσεις σε βάθος χρόνου, αναβιώνοντας και αρχειοθετημένες δικογραφίες, τα δαπανηθέντα χρήματα, την υλοποίηση ή μη των υποχρεώσεων του κάθε εργολάβου και αντίστοιχα της αναθέτουσας αρχής . Στόχος είναι να διακριβωθεί ,εφόσον προκύπτει, η ποινική εκτίμηση για όσα “πήγαν στραβά” στο έργο για τον ελληνικό σιδηρόδρομο και την ασφάλεια του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα