Σε επιφυλακή ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ λόγω των γεγονότων στη Μέση Ανατολή

Διαβάζεται σε 2'
Αστυνομία έξω από την αμερικανική πρεσβεία
Αστυνομία έξω από την αμερικανική πρεσβεία EUROKINISSI

Σε επικαιροποίηση και εντατικοποίηση των ήδη υπαρχόντων μέτρων έχει περάσει η ΕΛ.ΑΣ. και η ΕΥΠ για κάθε ενδεχόμενο, ύστερα από τον νέο κύκλο βίας που έχει ξεσπάσει στην Μέση Ανατολή.

Στην επικαιροποίηση της διαταγής που είχε εκδοθεί ήδη πριν έναν χρόνο από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για αυξημένη προσοχή σε πιθανούς στόχους συμφερόντων εμπλεκομένων χωρών-μερών που βρίσκονται σε εμπόλεμη αντιπαράθεση στη Μέση Ανατολή έχει προχωρήσει η ηγεσία του Σώματος.

Ήδη εδώ και έναν χρόνο που ξεκίνησε ο κύκλος βίας στην Μέση Ανατολή ελήφθησαν αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την φύλαξη των στόχων, ισραηλινών συμφερόντων και όχι μόνο που πλέον επικαιροποιούνται με πρόσθετα μέτρα, όπως και στις πρεσβείες των υπολοίπων με την αντιπαράθεση εμπλεκομένων μερών.

Πρόσθετα, υπάρχει αυξημένη επιφυλακή στα σύνορα για να μην αυξηθούν εισροές από τις εμπόλεμες περιοχές και κυρίως για να μην εισέλθουν μοναχικά άτομα που θα μπορούσαν να είχαν προθέσεις να ριζοσπαστικοποιηθούν ως «μοναχικοί λύκοι» εντός της χώρας μας ή να εισέλθουν στην Ε.Ε. μέσω της χώρας μας με τέτοιες προθέσεις, ύστερα και από το κάλεσμα του Ιράν για δράση από τους απανταχού πιστούς μουσουλμάνους.

Και εντός της χώρας μας βεβαίως υπάρχει αυξημένη προσοχή και παρακολούθηση ατόμων ειδικού ενδιαφέροντος εντός και εκτός δομών.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν βεβαίως Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., η Αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ. Στο πρόσφατο παρελθόν άλλωστε έχει αποτραπεί ενδεχόμενη επίθεση σε συναγωγή και εστιατόριο ισραηλινών συμφερόντων.

Βεβαίως, τέτοιους είδους χτυπήματα συνήθως συμβαίνουν σε χώρες που δημιουργούν μεγάλο απόηχο, αλλά σε κάθε περίπτωση οι ελληνικές Αρχές λαμβάνουν κάθε μέτρο στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους και της συνεργασίας με άλλες συμμαχικές Υπηρεσίες για την αποτροπή τέτοιων πιθανών καταστάσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα