Σε εξέλιξη η φωτιά στην Φωκίδα. Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Αχαΐα και Λέσβο

Σε εξέλιξη η φωτιά στην Φωκίδα. Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Αχαΐα και Λέσβο
Πυρκαγιά σε δασική έκταση, στον Άγιο Σίλα της Ρόδου το Σάββατο 15 Αυγούστου 2015. (EUROKINISSI/RODOSPRESS.GR/ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ) Eurokinissi

Εγκαύματα πρώτου βαθμού υπέστησαν δύο άντρες της Πυροσβεστικής στην προσπάθειά τους να σώσουν σπίτια στον οικισμό των Αμπελοκήπων στην Αχαΐα. Υπεράνθρωπες ήταν και οι προσπάθειες των πυροσβεστών στην Λέσβο

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίτερα το απόγευμα πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Φωκίδα. Στο σημείο καίγεται έκταση με χαμηλή βλάστηση, ψηλά στο βουνό σε δύσβατο σημείο και μακριά από κατοικημένη περιοχή, ενώ συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν οι επιτελείς της Πυροσβεστικής για την πορεία της λόγω του ότι έπεσε η ένταση των ανέμων.

Στο σημείο επιχειρούν 30 άντρες της Πυροσβεστικής με 14 οχήματα και 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ μετά από 2,5 ώρες αποχώρησαν τα 4 αεροσκάφη και το ένα ελικόπτερο που επιχειρούσαν από αέρος εξαιτίας της νύχτας.

Την ίδια ώρα σε ύφεση βρίσκεται πλέον το πύρινο μέτωπο στα Άνω Συχαινά της Αχαΐας, όπου η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στα πρώτα σπίτια των Αμπελοκήπων ευτυχώς δίχως να επεκταθεί σε αυτά, εξαιτίας των υπεράνθρωπων προσπαθειών των πυροσβεστών που επιχειρούσαν στο σημείο.

Μάλιστα, εξαιτίας αυτών των προσπαθειών δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά με εγκαύματα πρώτου βαθμού και μεταφέρθηκαν σε Νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σε άλλο σημείο και κοντά στην περιφερειακή η φωτιά έκαψε ένα όχημα της Πυροσβεστικής ευτυχώς δίχως να σημειωθεί τραυματισμός, αφού το πλήρωμα είχε εγκαίρως απομακρυνθεί.

Σε ύφεση βρίσκεται και το πύρινο μέτωπο της Λέσβου, το οποίο άφησε πίσω του περισσότερα από 4.000-5.000 στρέμματα καμένου πευκοδάσους, ενώ χάρη στην υπεράνθρωπη προσπάθεια των πυροσβεστών σώθηκαν τελευταία στιγμή τα σπίτια που βρίσκονταν στα νότια του πύρινου μετώπου προς τα παράλια, στην περιοχή Χαραμίδα και αντίστοιχα στα βόρεια της φωτιάς, στην Αγία Μαρίνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα