Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Λιβάδι στην Κέρκυρα

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Λιβάδι στην Κέρκυρα
ΑΡΓΟΣ-ΜΑΛΑΝΤΡΕΝΙ-Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 19 Ιουλίου, στην περιοχή Κοκκινόρεμα Μαλαντρενίου του δήμου Άργους- Μυκηνών και καίει αγροτοδασική έκταση. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και τη μάχη της κατάσβεσης δίνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 7 οχήματα, 19 πυροσβέστες , 6μελές πεζοπόρο τμήμα και πέντε αεροσκάφη, 3 καναντέρ και δύο πετζετέλ.(Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ) Eurokinissi

Δύο εστίες φωτιάς στο Λιβάδι της κεντρικής Κέρκυρας. Δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμη τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Στο σημείο ισχυρή πυροσβεστική δύναμη

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην περιοχή Λιβάδι της κεντρικής Κέρκυρας.

Η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε γύρω στις πέντε το απόγευμα, ενώ οι δυο εστίες της εξαπλώνονται σε εδαφική έκταση. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη πέντε πυροσβεστικά οχήματα με 20 πυροσβέστες.

Εχουν κληθεί, σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας Απόστολο Βασδέκη, υδροφόρες του δήμου, ενώ στην επιχείρηση περιορισμού και κατάσβεσής της συμμετέχουν δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Petzetel.

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βασδέκης, τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ενώ σε κοντινό σημείο από την εξέλιξη της πυρκαγιάς βρίσκεται καταυλισμός τσιγγάνων. Μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι που δυσχεραίνουν τον έργο των πυροσβεστών και των εθελοντών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα