Σε ύφεση η φωτιά στην Αρχαία Μεσσηνία – Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Σε ύφεση η φωτιά στην Αρχαία Μεσσηνία – Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Κατοικημένη περιοχή και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης απείλησε φωτιά, που εκδηλώθηκε στα Ζερμπίσια Μεσσηνίας. Στάχτη περίπου 2.000 στρέμματα δάσους και ελαιώνων (vid+pics)

Μάχη με τις φλόγες έδωσε την Δευτέρα (25/08) η πυροσβεστική στη Μεσσηνία, καθώς φωτιά που εκδηλώθηκε κοντά στο χωριό Ζερμπίσια, μαινόταν για ώρες αναξέλεγκτη.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση και πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν τρία αεροσκάφη τύπου Πεζετέλ, ισάριθμα καναντέρ και ελικόπτερα, 20 πυροσβεστικά οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα όπως και οχήματα δήμων και εθελοντές. Την προσπάθεια κατάσβεσης ενίσχυσε και μία υδροφόρα της πολεμικής αεροπορίας.

Η φωτιά “άγγιξε” το χωριό Μαυρομάτι Ιθώμης, το οποίο είναι δίπλα στην Αρχαία Μεσσήνη, με την αστυνομία να προχωράει στην εκκένωση αυτού και των γύρω οικισμών, απειλώντας παράλληλα το μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης και τον αρχαιολογικό χώρο. Νωρίς το βράδυ, η απειλή για την κοινότητα του Μαυροματίου απομακρύνθηκε, με την φωτιά να είναι σε ύφεση.

Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις ρίψεις νερού λόγω σκότους αλλά παρέμειναν ισχυρότατες δυνάμεις της πυροσβεστικής για να την ελέγξουν πλήρως και να την κατασβέσουν. Το θετικό είναι ότι έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στάχτη έχουν γίνει περίπου 2.000 στρέμματα δάσους και ελαιώνων.

 

(Πληροφορίες από tharrosnews.gr, ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα