Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Λουτρακίου για 6 μήνες – Μαίνεται η φωτιά στην περιοχή

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Λουτρακίου για 6 μήνες – Μαίνεται η φωτιά στην περιοχή
Πυρκαγιά στο Λουτράκι EUROKINISSI

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου, για τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή. Η φωτιά συνεχίζει να καίει.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων από σήμερα, Τρίτη 18/7 και για έξι μήνες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες και να γίνει διαχείριση των ζημιών και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την πυρκαγιά.

Την κήρυξη του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας (Αρ. Πρ. Α2359/18.07.2023 με ΑΔΑ:9ΣΖΥ46ΝΠΙΘ-3ΞΖ), αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από αίτημα της δημοτικής αρχής, για τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα (17/7) στις Δημοτικές Κοινότητες Λουτρακίου – Περαχώρας και Ισθμίας της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου – Περαχώρας και της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων.

Η κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, ήτοι έως και 17 Ιανουαρίου 2024.

Σημειώνεται ότι η φωτιά στο Λουτράκι συνεχίζει να καίει με αμείωτη ένταση ενώ σπίτια στον οικισμό του Αγίου Χαραλάμπους έχουν τυλιχτεί στις φλόγες.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν την επιχείρηση κατάσβεσης της Πυροσβεστικής.

Έκλεισε η Αθηνών-Κορίνθου – Ανησυχία μην φτάσει η φωτιά στα διυλιστήρια

Η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη νέα και παλαιά Εθνική Αθηνών – Κορίνθου, από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή και δίνουν μάχη ώστε η φωτιά να μην περάσει από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού, όπου βρίσκονται τα διυλιστήρια.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα