Σέρρες: Δυνατό μπουρίνι σάρωσε τον Νομό – Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική από διάφορες περιοχές

Σέρρες: Δυνατό μπουρίνι σάρωσε τον Νομό – Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική από διάφορες περιοχές
ΕΡΤ ΣΕΡΡΩΝ / ertnews.gr

Έντονη βροχόπτωση, δυνατός αέρας και χαλαζόπτωση έπληξαν την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, προκαλώντας πολλά προβλήματα. Πλημμυρισμένα υπόγεια και πεσμένα από δένδρα κλαδιά στους δρόμους.

Ξαφνικό μπουρίνι “χτύπησε” το απόγευμα του Σαββάτου (24/06) την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, ενώ νωρίτερα ισχυρές βροχές είχαν καταγραφεί και στις περιοχές της Φλώρινας και της Κοζάνης.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η έντονη βροχόπτωση σε συνδυασμό με τον δυνατό αέρα, σε κάποιος περιοχές υπήρξε και χαλαζόπτωση, δημιούργησε πολλά προβλήματα με την Πυροσβεστική να δέχεται κλήσεις για εγκλωβισμούς σε ασανσέρ, πλημμυρισμένα υπόγεια και πεσμένα από δένδρα κλαδιά στους δρόμους. Σύμφωνα με την πυροσβεστική τα συμβάντα είναι διαχειρίσιμα.

ΕΡΤ ΣΕΡΡΩΝ / ertnews.gr

Στην πόλη των Σερρών δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα με υπερχείλιση στο δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων στις οδούς Βενιζέλου, Πόντου και στην Περιμετρική.

Προβλήματα με πεσμένα δένδρα δημιουργήθηκαν στον Δήμο Βισαλτίας, κυρίως στο δρόμο Νικόκλειας-Αγίας Παρασκευής, όπου υπήρξε άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας του Δήμου ενώ πεσμένα δένδρα υπάρχουν και στον παλιό δρόμο που ενώνει το Στρυμονικό με το Καλόκαστρο.

Στον Δήμο Ηράκλειας, στο Βαμβακόφυτο η πτώση δένδρου στην πλατεία δημιούργησε βραχυκύκλωμα και διακοπή ρεύματος στο χωριό.

ΕΡΤ ΣΕΡΡΩΝ / ertnews.gr

Στη Μεσοκώμη του Δήμου Εμμανουήλ Παπά πήρε φωτιά μια φωλιά πελαργών σε στύλο της ΔΕΗ αλλά ήταν άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Η έντονη χαλαζόπτωση δημιούργησε ζημιές σε καλλιέργειες με καλαμπόκια, ντομάτα, καρπούζια και βαμβάκια στην Άνω Καμήλα του Δήμου Σερρών.

Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική

Μετά την εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων και ανέμων σε περιοχές της χώρας, από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου, το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει λάβει 64 κλήσεις.

Συγκεκριμένα:

  • Στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Σερρών 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και παροχές βοηθείας, ενώ πραγματοποιήθηκαν, πέντε (5) αντλήσεις υδάτων, πέντε (5) κοπές δέντρων και πέντε (5) απεγκλωβισμοί από ανελκυστήρες.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Θεσσαλονίκης πέντε (5) κλήσεις για αφαίρεση αντικειμένων και κοπές δέντρων.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Κοζάνης 15 κλήσεις για κοπές δέντρων, ενώ πραγματοποιήθηκαν, εννέα (9) κοπές δέντρων.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Λάρισας και συγκεκριμένα σε περιοχές της Λάρισας, της Ελασσόνας και των Φαρσάλων οχτώ (8) κλήσεις για κοπές δέντρων.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Ευρυτανίας έξι (6) κλήσεις για άντληση υδάτων και κοπές δέντρων.

Η Πυροσβεστική παρακαλά τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα