Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το gamato.info

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το gamato.info

Διοργανώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ως απάντηση στις συλλήψεις έξι ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται με τη λειτουργία της δημοφιλούς ιστοσελίδας

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις συλλήψεις έξι ατόμων, σχετικά με τη λειτουργία της ιστοσελίδας torrent gamato.info.

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις στην Πλατεία Συνατάγματος και στην Πλατεία Καμάρας στη Θεσσαλονίκη.

Οι διοργανωτές απηύθυναν κάλεσμα μέσω των blogs και ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης για δυναμική απάντηση σε αυτούς που συλλαμβάνουν διαχειριστές ιστοσελίδων, την ώρα που αφήνουν έξω τους υπεύθυνους όλων των μεγάλων σκανδάλων τα τελευταία χρόνια.

Oι έξι συνελήφθησαν μετά από επιχείρηση της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος σε Αττική, Λάρισα, Πέλλα και Θεσσαλονίκη.

Στου υπεύθυνους του gamato.info είχε υποβάλει μήνυση για διαφυγόντα κέρδη ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, η εταιρεία προστασίας οπτικοακουστικών έργων.

Η ιστοσελίδα προσέφερε links για να μπορούν οι χρήστες να κατεβάζουν δωρεάν κινηματογραφικές ταινίες, μουσική και λογισμικό, προγράμματα και παιχνίδια. Το gamato.info έχει 850.000 μέλη και δεχόταν καθημερινά 16.000.000 επισκέψεις. 

Η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα στην Ευρώπη όσον αφορά την πειρατεία, μετά τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

 

Χαρακτηριστικό πάντως για την απήχηση που είχε στους χρήστες του Internet στην Ελλάδα, το “κατέβασμα” αρχείων ταινιών ή μουσικής μέσω του συγκεκριμένου σάιτ, απεικονίζεται στην πτώση της συνολικής κίνησης στο Internet στην Ελλάδα, στο διάστημα από τέλη Δεκεμβρίου έως τις αρχές Φερβρουαρίου, που το συγκεκριμένο site είχε διακόψει για τεχνικούς λόγους την λειτουργία του.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα