Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα λίγες ώρες πριν την ψήφιση των νέων μέτρων

Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα λίγες ώρες πριν την ψήφιση των νέων μέτρων
ΑΘΗΝΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ..(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Ευρωκίνηση

Δύο παράλληλες πορείες διαμαρτυρίας στην Αθήνα, από ΠΑΜΕ και ΑΔΕΔΥ που κατέληξαν στο Σύνταγμα, έξω από τη βουλή που συνεδριάζει για την ψήφιση της δεύτερης δέσμης προαπαιτούμενων για το νέο μνημόνιο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ, με στόχο να μην περάσει η 2η δέσμη του ‘’νέου μνημονίου λιτότητας”, το οποίο – όπως διαδηλώθηκε – υπονομεύει τη λαϊκή κυριαρχία καθώς προβλέπει νεοαποικιακό έλεγχο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

 

Η πορεία έγινε με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή, για το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων – για τη χρηματοδότηση της χώρας – μέτρων.

 

Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε τη δική του συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή.

ΑΘΗΝΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ..(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

 

Οι δύο πορείες έφτασαν στο Σύνταγμα σχεδόν την ίδια ώρα, με αυτή της ΑΔΕΔΥ να βρίσκεται στην πάνω μεριά της Πλατείας και αυτή του ΠΑΜΕ στην κάτω πλευρά και περιμετρικά του Συντάγματος.

ΑΘΗΝΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ..(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

 

Και οι δύο πορείες παραμένουν στο Σύνταγμα σκοπεύοντας την παραμονή των διαδηλωτών μέχρι την ώρα που θα ολοκληρωθεί η ψηφοφορία στη Βουλή.

Συλλαλητήρια και στη Θεσσαλονίκη

Τρία συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν απόψε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από κόμματα της αντιπολίτευσης και οργανώσεις του αντεξουσιαστικού χώρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ MotionTeam

 

Μέλη του ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία, με κατάληξη στο σημείο συγκέντρωσης.

Λίγη ώρα αργότερα διαδηλωτές, που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και κατευθύνθηκαν μέσω των οδών Εγνατία και Βενιζέλου, υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ MotionTeam

Τέλος, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της εξωκοινοβουλευτικης αριστεράς, στο Λευκό Πύργο.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα