Σήμερα η κηδεία του Επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα

Διαβάζεται σε 1'
Σήμερα η κηδεία του Επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα
Ο Επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας EUROKINISSI

Στις 11 το πρωί της Παρασκευής θα τελεστεί η κηδεία του χειριστή του αεροσκάφους που κατέπεσε κοντά στην Καλαμάτα.

Στις 11 το πρωί της Παρασκευής στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεγάλη Μαντίνεια του Δήμου Δυτικής Μάνης θα τελεστεί η κηδεία του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, που έχασε τη ζωή του όταν το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Το αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας..

Η πτώση του αεροσκάφους είχε ως συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του 40χρονου κυβερνήτη του όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι της πτώσης προηγήθηκε έκρηξη.

Το Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί. Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.

Φως στα αίτια της τραγωδίας, προσπαθούν να ρίξουν, εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα