Συμφωνία και κριτική

Συμφωνία και κριτική

Σύμφωνος με τη βασική πολιτική θέση που διατύπωσε ο Γιώργος Παπανδρέου για αλλαγή του πολιτικού συστήματος, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Σύμφωνος με τη βασική πολιτική θέση που διατύπωσε ο Γιώργος Παπανδρέου για αλλαγή του πολιτικού συστήματος, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος άσκησε κριτική σε άλλες πλευρές της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε εσωκομματικά ζητήματα, όπου έθεσε κυρίως θέμα εσωκομματικής δημοκρατίας. 

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η 11η Νοεμβρίου αποτελεί παρελθόν, συμφωνώντας και σε αυτό με τον κ. Παπανδρέου, αλλά και η 16η Σεπτεμβρίου. Ομως, όπως είπε, αυτές οι ημερομηνίες προσδιορίζουν σε μεγάλο βαθμό το παρόν και το μέλλον της παράταξης και του τόπου. Επίσης, τόνισε ότι οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν ενόψει της 11ης Νοεμβρίου “ένθεν κακείθεν” ισχύουν.

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης ανέφερε, επίσης, ότι σέβεται το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών, αλλά τόνισε ότι αφήνει ελεύθερο το πεδίο στον Γιώργο Παπανδρέου προκειμένου να ξεδιπλώσει τις επιλογές του και να εφαρμόσει την πολιτική του, χωρίς να προσδιορίσει τη δική του συμμετοχή στην εφαρμογή της όποιας πολιτικής επιλεγεί από το κόμμα. Η δέσμευση που ανέλαβε ο κ. Βενιζέλος αφορούσε στη συμμετοχή του στον προσυνεδριακό διάλογο και την επαφή με την κοινωνία. 

Αναφερόμενος στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι αποδείχθηκε πως δεν υπάρχει εσωτερικός εχθρός και δεν υπάρχει εσωκομματική αντιπολίτευση. Και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να σέβεται τις διαφορετικές απόψεις και τα δίκτυα ιδεών και να τα θεωρεί πλούτο στην πολυφωνία. 

Ο κ. Βενιζέλος άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό επιρρίπτοντάς τους τις ευθύνες για την κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα, για την υπέρβαση της οποίας, όπως είπε, χρειάζεται ένα κίνημα κατά της χυδαιότητας και της ευτέλειας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ είναι μεγαλύτερες, τάχθηκε κατά της “δημοσιογραφικής αντιπολίτευσης” και της λογικής του ώριμου φρούτου, διότι, όπως είπε, όλα αυτά δεν οδηγούν πουθενά.

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος του κινήματος Γιώργος Παπανδρέου απηύθυνε ενωτικό κάλεσμα προς το εσωτερικό του κόμματος του, έκανε εκτεταμένη αναφορά στα φαινόμενα διαφθοράς, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κατέχει το μοναδικό ρεκόρ παγκοσμίως να μην έχει διαλευκάνει ούτε μία μεγάλη υπόθεση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε άνοιγμα προς όλες τις εσωκομματικές πλευρές με την ανάθεση συγκεκριμένων ρόλων σε στελέχη όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Τόνισε ότι η 11η Σεπτεμβρίου αποτελεί παρελθόν και κάλεσε όλα τα στελέχη σε μια φυγή προς τα εμπρός και τη διαμόρφωση μιας πολιτικής για την Ελλάδα του 2020. Ανέφερε επίσης ότι η ηγεσία του Κινήματος θα εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα. Ύστερα από όλα αυτά ζήτησε να εγκαταλείψουν όλοι τα μικρομάγαζα και πρόσθεσε ότι όροι όπως λευκή απεργία και στρατηγική ήττας δεν εκφράζουν τη βούληση και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ.

Το Σάββατο οι εργασίες της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζονται ομιλίες στελεχών.


 

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα