Συμπλοκή ανηλίκων στον Πειραιά – Ένας κρατούσε και ματσέτα

Διαβάζεται σε 2'
Βία ανηλίκων
Istock

Επίθεση από ομάδα 30 ατόμων δέχθηκε παρέα ανηλίκων στον Πειραιά, το βράδυ του Σαββάτου.

Εκτός κάθε ορίου και κάθε προηγούμενου έχει περάσει η παραβατικότητα ανηλίκων με τα περιστατικά βίας να συμβαίνουν πια σε καθημερινό επίπεδο και σε διάφορες γειτονιές, ακόμα και περιστατικά σκληρής βίας και εγκληματικότητας.

Ομάδα 30 ανηλίκων επιτέθηκε στις 8 το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στην Ακτή Μουτσοπούλου, στο Πασαλιμάνι, στον Πειραιά, σε παρέα τριών ανηλίκων 15,16 και 17 ετών αντίστοιχα που περπατούσαν στην περιοχή μαζί με άλλους φίλους τους και για άγνωστο λόγο λογόφεραν μαζί τους και χτύπησαν τον 17χρονο στο πρόσωπο. Μάλιστα, ένας εκ των δραστών έβγαλε μία ματσέτα και απειλούσε διαρκώς την παρέα των τριών παιδιών με αυτή.

Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία και οι δράστες σκόρπισαν στα γύρω στενά. Μετά από αναζητήσεις αστυνομικών της ΟΠΚΕ εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν αρχικά τρεις 17χρονοι από τους εμπλεκόμενους ανήλικους και βρέθηκε πεταμένη στο δρόμο η ματσέτα περίπου στα 40 μέτρα απόσταση από αυτούς, που επί του παρόντος δεν έχει ταυτοποιηθεί ποιος την κρατούσε.

Ακολούθως εντοπίστηκε και ένας τέταρτος 17χρονος της παρέας των δραστών, ο οποίος στη θέα των αστυνομικών πέταξε στο έδαφος ένα μαχαίρι-«πεταλούδα» και αντιστάθηκε σθεναρά κατά την σύλληψή του.

Οι ανήλικοι αφού οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου όπου αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τους παθόντες, ανάμεσά τους και εκείνος που χτύπησε τον 17χρονο, συνελήφθησαν με τις κατηγορίες των επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία σε συνδυασμό με τον νόμο περί όπλων και αντίσταση κατά της Αρχής.

Παράλληλα, από την Αστυνομία συνελήφθησαν και τέσσερις γονείς και αναζητούνται οι άλλοι τέσσερις από τους ήδη συλληφθέντες ανήλικους για παραμέληση εποπτείας των παιδιών τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα