Συναγερμός στη Λάρισα: Ανατροπή βυτιοφόρου με επικίνδυνο φορτίο – Κίνδυνος έκρηξης

Συναγερμός στη Λάρισα: Ανατροπή βυτιοφόρου με επικίνδυνο φορτίο – Κίνδυνος έκρηξης
Βυτιοφόρο ανετράπη στην Εθνική Οδό Onlarissa.gr

Το βυτιοφόρο που μετέφερε ασφυξιογόνο και υγροποιημένο ψυκτικό αέριο εμφανίζει διαρροή. Σε εξέλιξη ενέργειες για να μην προκληθεί ανάφλεξη.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής με εφαρμογή πρωτοκόλλου ενεργειών σε βυτιοφόρο όχημα με επικίνδυνο υλικό, μετά από ανατροπή του στο ύψος του 367ου χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στην έξοδο προς ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας.

Στο σημείο έχει διακοπεί εντελώς η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό και στα δύο ρεύματα όπως και στον παράδρομο, ενώ το βυτιοφόρο φορτηγό που μετέφερε αργό, το οποίο είναι ασφυξιογόνο και υγροποιημένο ψυκτικό αέριο εμφανίζει διαρροή και νέφωση. Ο οδηγός και ο συνοδηγός του βυτιοφόρου που δεν τραυματίστηκαν από την ανατροπή, απομακρύνθηκαν από μόνοι τους εγκαίρως.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 38 άντρες της Πυροσβεστικής με 12 οχήματα ενώ μεταβαίνουν ομάδα Σ.μη.Ε.Α. με drone και ειδική ομάδα της 8ης ΕΜΑΚ.

Οι πυροσβέστες επί του παρόντος κάνουν ενέργειες ψύξης του βυτιοφόρου για να μην προκληθεί ανάφλεξη και αναμένεται να γίνει κάποια στιγμή μετάγγιση του φορτίου όταν αυτόν κριθεί ασφαλές να συμβεί. Στο σημείο βρίσκονται και ισχυρές δυνάμεις της Τροχαίας για την ρύθμιση της κυκλοφορίας, ενώ θα ακολουθήσει και προανάκριση για τις συνθήκες του ατυχήματος.

Η ανακοίνωση της Τροχαίας αναφέρει:

“Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω εκτροπής βυτιοφόρου οχήματος στον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας επί του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε, μέχρι νεωτέρας (έως ότου παύσουν οι λόγοι, λόγω ειδικού φορτίου του βυτιοφόρου).

Παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών, με σκοπό την ομαλή εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων”.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΕΟ:

Ανακοινώνεται από την Τροχαία ότι, λόγω της εκτροπής του βυτιοφόρου οχήματος, ισχύουν οι παρακάτω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, επί του Αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε., μέχρι νεωτέρας (έως ότου παύσουν οι λόγοι, λόγω ειδικού φορτίου του βυτιοφόρου):

Α. Ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα:

Ολικός αποκλεισμός της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων (Ι.Χ.Ε. και Ι.Χ.Φ.) επί του Αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε., από τον ανισόπεδο κόμβο Πλαταμώνα έως τον ανισόπεδο κόμβο Συκουρίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων πραγματοποιείται:

i) Για τα Ι.Χ.Ε. μέσω εκτροπής από τον ανισόπεδο κόμβο Πλαταμώνα στην υφιστάμενη Π.Ε.Ο. Λεπτοκαρυάς – Ευαγγελισμού, έως τη διασταύρωση Στομίου, εν συνεχεία μέσω της παραλιακής οδού στην Αγιά και η είσοδος στον Π.Α.Θ.Ε. πραγματοποιείται από τον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου.

ii) Για τα Ι.Χ.Φ. άνω των -3,5- τόνων, εισέρχονται στην περιοχή αρμοδιότητάς μας, μέσω της Ε.Ο. Κοζάνης – Λάρισας και εν συνεχεία εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε., από τον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου ή τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.

Β. Ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

Ολικός αποκλεισμός της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων (Ι.Χ.Ε. και Ι.Χ.Φ.) επί του Αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε., από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Πλαταμώνα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων πραγματοποιείται μέσω εκτροπής στον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης με κατεύθυνση προς Τύρναβο, Ελασσόνα και μέσω της Ε.Ο. Λάρισας – Κοζάνης εισέρχονται στην Εγνατία.

Μόνο τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα δύναται να κινηθούν μέσω του ανισόπεδου κόμβο Πλατυκάμπου, στην Αγιά, εν συνεχεία μέσω της παραλιακής οδού έως την διασταύρωση Στομίου και μέσω της υφιστάμενης Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς θα εισέρχονται στον Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Πλαταμώνα.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών, με σκοπό την ομαλή εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα