Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Φωτιές σε Παλλήνη, Φθιώτιδα, Λακωνία, Μάνη και Άρτα

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Φωτιές σε Παλλήνη, Φθιώτιδα, Λακωνία, Μάνη και Άρτα
Φωτιά eurokinissi

Νέες πυρκαγιές ξέσπασαν σε Φθιώτιδα, Σκάλα Λακωνίας, Μάνη, Άρτα και Παλλήνη. Πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στα σημεία.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής αυτή την ώρα σε Παλλήνη, Φθιώτιδα, Λακωνία, Άρτα, και Μάνη, ενώ υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Σάμο.

Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στο Πανόραμα Παλλήνης

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Πανόραμα Παλλήνης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αν και υπάρχουν κοντά διάσπαρτες κατοικίες μέχρι στιγμής δεν απειλείται κάποια.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν κινητοποιηθεί 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη Σκάλα Λακωνίας

Επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή Αφάνια, στην Σκάλα Λακωνίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε χαμηλή βλάστηση.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 64 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και έντεκα οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν υπάρχει μέχρι τώρα αναφορά, για πιθανή απειλή κατοικημένης περιοχής.

Πυρκαγιά κοντά στο χωριό Ελάτεια στη Φθιώτιδα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγο κοντά στο χωριό Ελάτεια της Φθιώτιδας. Οι άνεμοι στην περιοχή είναι ισχυροί, ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και η φωτιά επεκτείνεται σε δασική έκταση όπου μέσα υπάρχουν ποιμνιοστάσια.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από την Φθιώτιδα, την Βοιωτία αλλά και τη Φωκίδα μετακινούνται στην περιοχή ενώ ενισχύονται και με εναέριες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, κινητοποιήθηκαν 36 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 13 οχήματα, 7 αεροπλανοφόρα και ένα ελικόπτερο, ενώ υπήρξε συνδρομή και από υδροφόρες ΟΤΑ.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και στη Μάνη

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Διμαρίστικα, του δήμου Ανατολικής Μάνης, στην Λακωνία.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 65 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων και 15 Γερμανών πυροσβεστών, καθώς και εννέα οχήματα.

Επίσης, από αέρος εξακολουθούν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα. Τέλος, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Φωτιά στο Ψαθοτόπι Άρτας

Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Ψαθοτόπι Άρτας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σάμο

Παράλληλα, πυρκαγιά ξέσπασε και σε αγροτική έκταση στην περιοχή Γιωνίδες Σάμου. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα