Σύναντηση Χριστόφια-Παπαρήγα

default image

Συνάντηση με το νέο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια είχε το απόγευμα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

“Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να υπενθυμίσουμε στον πρόεδρο Χριστόφια, τον οποίο εξάλλου γνωρίζουμε από παλιά, ότι μπορεί να υπολογίζει τη συμπαράσταση του ΚΚΕ προς τον κυπριακό λαό και τον πρόεδρό του για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού”. Αυτό τόνισε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ , Αλέκα Παπαρήγα, μετά από τη συνάντηση που είχε το απόγευμα με το νέο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Συνοδευόμενη από τους κ.κ. Ορέστη Κολοζώφ και Δημήτρη Κουτσούμπα, η κα Παπαρήγα επεσήμανε πως “βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος και έχουμε τις ίδιες θέσεις με τον πρόεδρο της Κύπρου, όμως δεν εξαρτάται μόνο από τη σωστή στάση της Κυπριακής Προεδρίας η λύση του Κυπριακού”.

Η κα Παπαρήγα σημείωσε ακόμη ότι συζήτησε με τον πρόεδρο Χριστόφια και τις γενικότερες εξελίξεις στα Βαλκάνια κυρίως δε τις επιπτώσεις που προκαλεί “η δημιουργία του προτεκτοράτου στο Κόσοβο”. Επ’ αυτού η κα Παπαρήγα σημείωσε πως “αν ήταν κάτι για το οποίο θα είχε αξία να βγει στους δρόμους ο ελληνικός λαός, αυτό είναι η συνολική κατάσταση στα Βαλκάνια και όχι απομόνωση της ονοματολογίας που αποπροσανατολίζει”.

Τέλος, η κα Παπαρήγα εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στη συμμετοχή της Ελλάδας στα πολυεθνικά στρατεύματα που αναπτύσσονται στην περιοχή, τόνισε πως η ελληνική κυβέρνηση θα ‘πρεπε να δηλώσει την αντίθεσή της προς την ανεξαρτησία του Κοσόβου και να μην θέσει τη θέση της “ως αντάλλαγμα” στο πρόβλημα με το όνομα της ΠΓΔΜ.

Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση που αφορούσε το Κυπριακό η κα Παπαρήγα παρατήρησε ότι πρόκειται για ένα διεθνές πρόβλημα και σημείωσε πως δεν είναι δυνατό “μια Τουρκία, μόνη της, να σέρνει το χορό”.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα