Συνελήφθη 80χρονος εμπρηστής: Προκάλεσε 4 νέες εστίες φωτιάς, ενώ μαινόταν το μέτωπο στον Βαρνάβα

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά (Φωτογραφία αρχείου)
Φωτιά (Φωτογραφία αρχείου) Nick Paleologos / SOOC

Ο κατηγορούμενος που συνελήφθη για εμπρησμό, “πιάστηκε” να βάζει τις φωτιές μετακινούμενος με το αυτοκίνητό του, όπου έκοβε ταχύτητα και πετούσε φλεγόμενο πανί σε ξερά χόρτα.

Συνελήφθη σήμερα από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκληματών Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), ένας 80χρονος, σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης, ως υπαίτιος πρόκλησης τεσσάρων πυρκαγιών σε δασική έκταση, από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση στις 11 Αυγούστου, στην περιοχή των Γλυκών Νερών. Ο δράστης κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο Κυριακή 18 Αυγούστου στην Ανακρίτρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο 80χρονος κατηγορείται συγκεκριμένα για πρόκληση τριών εστιών φωτιάς που ξέσπασαν ταυτόχρονα περίπου στις 13:30 στα Γλυκά Νερά, σε απόσταση 100 μέτρων μεταξύ τους και για άλλη μια φωτιά στις 20:30 της ίδια ημέρας. Υπενθυμίζεται ότι το διάστημα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπιζαν τις παραπάνω φωτιές ξέσπασε η πυρκαγιά στα Μέγαρα (13:32) και ακολούθησε η μεγάλη φωτιά στο Βαρνάβα Αττικής (15:03) και η πυρκαγιά στην Αγία Κυριακή Ερέτριας (15:53).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος δεν φέρεται να είχε ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων, δεν έχει ομολογήσει, ούτε έχει παραδεχθεί τις πράξεις του και δεν μιλάει καθόλου στους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής.

Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν άδεια μπιτόνια που χρησιμοποιούνται για βενζίνη. Οι φωτιές μπήκαν με τη ρίψη φλεγόμενου αντικείμενου (πανί ή χαρτί). Στην τελευταία εστία βρέθηκε ανοιχτός και ένας αναπτήρας τύπου zipp, ενώ ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε από βιντεοληπτικό υλικό.

Κατελήφθη να βάζει τις φωτιές μετακινούμενος με το αυτοκίνητό του, όπου έκοβε ταχύτητα και πετούσε το φλεγόμενο αντικείμενο σε ξερά χόρτα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα