Συνελήφθη διακινητής ναρκωτικών με την σπάνια για την Ελλάδα “ροζ κοκαΐνη”

Διαβάζεται σε 4'
Συνελήφθη διακινητής ναρκωτικών με την σπάνια για την Ελλάδα “ροζ κοκαΐνη”

Η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής εντόπισε και κατέσχεσε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών που διακινούσε κύκλωμα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στα χέρια των αντρών της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, έπεσαν από σχετική έρευνα και εφόδους, ποσότητες διαφόρων ειδών ναρκωτικών που διακινούσε κύκλωμα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ανάμεσά τους το εξαιρετικά σπάνιο ακόμη για την Ελλάδα ναρκωτικό της «ροζ κοκαΐνης» ή «tusi» (2C). Το φετινό καλοκαίρι είχαν εντοπιστεί μικροποσότητες αυτού του ναρκωτικού στην κατοχή συλληφθέντων στην Μύκονο, ωστόσο τέτοιες μεγάλες ποσότητες είναι η πρώτη φορά που κατάσχονται στην Ελλάδα.

Αυτό το ναρκωτικό ουσιαστικά δεν έχει καθόλου κοκαΐνη, είναι ένα συνθετικό ναρκωτικό στην πραγματικότητα, τριφασικό και ψυχεδελικό που προέρχεται μετά από μίξη μεθαμφεταμινών, με κεταμίνη και καφεΐνη και με την προσθήκη ροζ σκόνης ζαχαροπλαστικής με άρωμα φράουλα παίρνει αυτή την χαρακτηριστική όψη.

Ξεκίνησε να εμφανίζεται στην Λατινική Αμερική και στα νυχτερινά κλαμπ και σύντομα πέρασε και στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά σπάνια η εμφάνισή του ακόμη. Είναι ακριβό ναρκωτικό όπως η πραγματική κοκαΐνη και η πώλησή της κυμαίνεται από 100 έως 120 € το κάθε γραμμάριο. Όπως πιστεύουν οι αστυνομικοί της Δίωξης, θα κατέληγε σε πελάτες με ακριβά γούστα, σε κλαμπ της Μυκόνου, στην παραλιακή και αργότερα ίσως στο Κολωνάκι.

Ως προς την υπόθεση που οδήγησε στην ανακάλυψη και την κατάσχεση ποσοτήτων μεταξύ άλλων και του συγκεκριμένου ναρκωτικού, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που περιήλθαν στην Δίωξη Ναρκωτικών, αναφορικά με την δράση των μελών του κυκλώματος στην διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας «SKUNK», κατεργασμένης κάνναβης  «σοκολάτα», ροζ κοκαΐνης «TUSI», κοκαΐνης, μεθαμφεταμίνης και κεταμίνης) στην ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου Αττικής, ύστερα από αστυνομικές ενέργειες, εξακριβώσεις και διασταυρώσεις στοιχείων και δημιουργίας προφίλ (profiling), πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Βραδινές ώρες της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου, στην οδό Στούαρτ, στον Νέο Κόσμο, κατελήφθη ένας 30χρονος να κατέχει και για λογαριασμό και των δύο αναζητούμενων συνεργών του, ενός 23χρονου Αλβανού και ενός 33χρονου Έλληνα, με σκοπό την διακίνηση, 12 αεροστεγώς κλεισμένες πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας «SKUNK» συνολικού μικτού βάρους 12.930 γραμμαρίων, τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες αλουμινόχαρτου περιέχουσες κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους 2,8 γραμμαρίων, ποσότητες τις οποίες του είχε παραδώσει λίγο πριν ο 23χρονος Αλβανός συγκατηγορούμενός του.

Από τις κατ’ οίκον έρευνες που ακολούθησαν στο σπίτι του συλληφθέντα στον Νέο Κόσμο και των μη συλληφθέντων συνεργών του στην Αγία Παρασκευή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, κοκαΐνη βάρους 3.242,8 γραμμαρίων, «ροζ κοκαΐνη» βάρους 875 γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 50.605 γραμμαρίων, κατεργασμένη κάνναβη βάρους 2.685 γραμμαρίων, κεταμίνη βάρους 875 γραμμαρίων, μεθαμφεθαμίνη βάρους 545 γραμμαρίων, 127.215 ευρώ, ένα αυτοκίνητο, ένα κινητό τηλέφωνο, τρεις ζυγαριές ακριβείας, ένας τρίφτης κάνναβης, ένας μετρητής χαρτονομισμάτων, ένα μεταλλικό μηχάνημα σφράγισης συσκευασιών, μία συσκευή αεροστεγούς σφραγίσματος νάιλον συσκευασιών, πλήθος νάιλον συσκευασιών και δύο ρολά νάιλον μεμβράνης.

Χαρακτηριστικό της δράσης των μελών του κυκλώματος, αποτελεί η γκάμα των ναρκωτικών που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, γεγονός που πιστοποιεί την πρόθεσή τους για την κάλυψη όλης της ζήτησης των πελατών – χρηστών ναρκωτικών, ενώ από τις Αρχές δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσχεση της «ροζ» κοκαΐνης, που είναι ακόμη σπάνια η εμφάνισή της στην χώρα μας.

Σημειώνεται ότι ο 33χρονος Έλληνας που αναζητείται είχε συλληφθεί και πάλι από την Δίωξη τον περασμένο Φεβρουάριο για την εισαγωγή «SKUNK» από την Ισπανία, όμως τότε είχε αφεθεί ελεύθερος από την Δικαιοσύνη με περιοριστικούς όρους. Το κύκλωμα φαίνεται να δρούσε καιρό και να είχε δικτυωθεί καλά αφού όλα τα ναρκωτικά που κατείχαν ήταν εισαγώμενα, πιθανόν από Λατινική Αμερική και κάποια ίσως από την Ισπανία και άλλες δυτικές χώρες, ενώ η έρευνα συνεχίζεται μήπως προκύψουν και άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε απογευματινές  ώρες χθες,  ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Οι μη συλληφθέντες συνεργοί του αναζητούνται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα