Συνελήφθη για χρέη πρώην ιδιοκτήτρια γνωστού εκδοτικού οίκου και βιβλιοπωλείων

Διαβάζεται σε 2'
Συνελήφθη για χρέη πρώην ιδιοκτήτρια γνωστού εκδοτικού οίκου και βιβλιοπωλείων
Φωτογραφία αρχείου iStock

Στη σύλληψη γυναίκας στο Παλαιό Ψυχικό προχώρησε η αστυνομία, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για 22 ανεκτέλεστες καταδικαστικές αποφάσεις για αδικήματα.

Συνελήφθη κατόπιν εκτέλεσης 22 καταδικαστικών αποφάσεων πρώην εκδότης και ιδιοκτήτρια της γνωστής ιστορικής αλυσίδας βιβλιοπωλείων της Αθήνας.

Οι καταδικαστικές αποφάσεις επιβάλουν ποινή φυλάκισης στην κατηγορούμενη 24 ετών και 11 μηνών για παράβαση του νόμου περί επιταγών κατά συρροή, μη καταβολή δεδουλευμένων και εργοδοτικών εισφορών.

Η 64χρονη, που είναι γόνος μεγάλης αθηναϊκής οικογένειας και πρώην σύζυγος γνωστού τηλεοπτικού δημοσιογράφου, αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, Τρίτη (24/10) στον εισαγγελέα.

 Ξανά στο “σφυρί” ακίνητο στην Αττική

Στο μεταξύ, την επανεμφάνισή της στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έκανε σήμερα η εν λόγω οικογένεια.

Η περιπέτεια των πλειστηριασμών ξεκίνησε το 2020, όταν βρέθηκε στο “στόχαστρο” αρχοντικό που κατείχε σε νησί. Στη συνέχεια, το κατώφλι των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πέρασε ακίνητο της οικογένειας στην Αττική. Συγκεκριμένα, για τις 25 Μαΐου 2022 είχε προγραμματιστεί σειρά πλειστηριασμών σε βάρος της οικογένειας για ιδιοκτησίες τους επί του ακινήτου, ωστόσο οι συγκεκριμένοι πλειστηριασμοί ανεστάλησαν.

Παρ’ όλα αυτά, το ακίνητο επανήλθε στην πλατφόρμα, με τη διαδικασία να επαναπρογραμματίζεται για τις 28 Ιουνίου 2023 για να ανασταλεί εκ νέου λόγω των εκλογών. Στη συνέχεια, νέος πλειστηριασμός προγραμματίστηκε για τις 18 Οκτωβρίου 2023, ωστόσο και πάλι η διαδικασία τέθηκε σε αναστολή.

Έτσι, τώρα, προγραμματίστηκε νέος πλειστηριασμός για τις 21 Δεκεμβρίου 2023.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα