Συνελήφθη στην Αθήνα ο Αρχηγός της συμμορίας των Τούρκων “Μπαγιακαλάρς”

Διαβάζεται σε 2'
Συνελήφθη στην Αθήνα ο Αρχηγός της συμμορίας των Τούρκων “Μπαγιακαλάρς”
Φωτογραφία αρχείου

Το κουβάρι μιας τουρκικής εγκληματικής οργάνωσης, με διεθνή δράση, ξετύλιξε η ΕΥΠ σε συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας.

Σε μία μεγάλη επιτυχία προχώρησε η ΕΥΠ, που σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και ύστερα από ανταλλαγή πληροφοριών με την ΜΙΤ και την Interpol, κατάφεραν να εντοπίσουν στην χώρα μας και συγκεκριμένα στους Αμπελόκηπους, στην Αθήνα, το κρησφύγετο του διεθνώς καταζητούμενου Αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης της Τουρκίας «Μπαγιακαλάρς» που εδρεύει και δραστηριοποιείται κυρίως στα Άδανα, με εμπόριο και διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και ως μεσάζοντες στη διακίνηση μεταναστών.

Σε βάρος του 29χρονου Ραμαζάν Μπαγιακάρ εκκρεμούσαν 14 εντάλματα σύλληψης των τουρκικών Αρχών, εκ των οποίων τα περισσότερα για όπλα και ναρκωτικά και ένα για ανθρωποκτονία από πρόθεση και είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία σε βάρος του.

Ο ίδιος είχε διαδεχτεί στην ηγεσία τον αδελφό του που ήταν επί σειρά ετών ο Αρχηγός της οργάνωσης, μέχρι που δολοφονήθηκε στην Τουρκία σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών από αντίπαλη μαφιόζικη οργάνωση.

Ο 29χρονος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή μετά από αστυνομική επιχείρηση και προφυλακίστηκε με τα σε βάρος του διεθνή εντάλματα στις Φυλακές Κορυδαλλού, έως ότου αποφασιστεί η έκδοσή του στην Τουρκία.

Πώς έφτασαν στα ίχνη του οι ελληνικές Αρχές

Στην ουσία, οι ελληνικές Αρχές έφτασαν στα ίχνη του μετά από στενή παρακολούθηση των δύο Τούρκων που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο στα Χανιά, που διέμεναν σε πολυτελή βίλα στον Τερσανά Ακρωτηρίου για παράνομη οπλοκατοχή, για τους οποίους υπήρχαν οι υποψίες ότι δραστηριοποιούνται στην διακίνηση μεταναστών στην Κρήτη και την Γαύδο.

Τότε είχαν αφεθεί ελεύθεροι και ένας εξ αυτών που είναι μέλος της εγκληματικής οργάνωσης των «Μπαγιακαλάρς» ήρθε σε επαφή με τον Αρχηγό του στην Αθήνα και έτσι προδόθηκε το κρησφύγετό του. Στη συνέχεια, οι αξιωματικοί της ΕΥΠ ήρθαν σε επαφή και προχώρησαν σε ανταλλαγή πληροφοριών με αξιωματικούς της τουρκικών μυστικών υπηρεσιών της ΜΙΤ και ενημερώθηκαν για όλο το ιστορικό του 29χρονου και την δραστηριότητα της οργάνωσης.

Μετά από αυτή την αποκάλυψη, οι τουρκικές Αρχές μετέτρεψαν σε διεθνή τα εντάλματα και έτσι προχώρησαν στη σύλληψη του 29χρονου, για τον οποίο δεν έχει προκύψει να είχε αναπτύξει εγκληματική δραστηριότητα στη χώρα μας και κρατούσε χαμηλό προφίλ για να μην εντοπιστεί, δίχως εν τέλει να τα καταφέρει.

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνουν οι Τούρκοι για την συγκεκριμένη οργάνωση είναι ότι μετά την είδησή της σύλληψής του προχώρησε σε σχετικές δηλώσεις και ο κυβερνήτης των Αδάνων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα