Συνεργασία και κοινές ασκήσεις

Συνεργασία και κοινές ασκήσεις
ÅÊÈÅÓÇ ATHENS INTERNATIONAL 2008 - EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ EUROKINISSI

Ισραηλινοί και Έλληνες επιτελείς σε σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ προγραμμάτισαν κοινές ασκήσεις για το 2011, την ώρα που στην Ανδραβίδα ολοκληρωνόταν με επιτυχία μεγάλη ελληνοϊσραηλινή άσκηση με ελικόπτερα

Επί τρεις ημέρες Έλληνες και Ισραηλινοί επιτελείς εξειδίκευαν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το περιεχόμενο της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών η οποία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, έχει περάσει σε μια νέα εποχή.

Η τριμελής ισραηλινή αντιπροσωπεία μαζί με την αντίστοιχη ομάδα επιτελών του ΓΕΕΘΑ καθόρισαν τον προγραμματισμό για το 2011 που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συνέχιση των κοινών ασκήσεων και άλλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κοινές δραστηριότητες περιλαμβάνουν τομείς όπως:

α. Αμυντική Βιομηχανία, έρευνα, τεχνολογία και πληροφορίες.

β. Ανταλλαγή επισκέψεων για ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων.

γ. Διεξαγωγή κοινών ασκήσεων.

δ. Ανταλλαγή παρατηρητών για παρακολούθηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και εκπαιδευτικών σεμιναρίων.

ε. Στρατιωτική ιστορία, στρατιωτική νομοθεσία, αθλητισμός και θέματα αφοπλισμού.

Επιτυχής η άσκηση στην Ανδραβίδα

Εν τω μεταξύ ικανοποίηση προκάλεσε στα στρατιωτικά επιτελεία Ελλάδας και Ισραήλ, η τετραήμερη κοινή άσκηση με ελικόπτερα στην Ανδραβίδα που ολοκληρώθηκε σήμερα.

Στην άσκηση Έρευνας-Διάσωσης Μάχης συμμετείχαν 8 ισραηλινά ελικόπτερα (4 Apache, 4 Blackhawk), 4 ελληνικά (1 Super Puma, 3 Apache) και 6 ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη (F-16, Mirage 2000-5 και F-4E).

Η Έρευνα-Διάσωση Μάχης συνίσταται κυρίως σε σενάρια-  διάσωσης πιλότου που το αεροπλάνο του έχει καταπέσει σε εχθρικό έδαφος ή στο πεδίο της μάχης.

Στα διάφορα σενάρια που αναπτύχθηκαν, συμμετείχαν μικτοί σχηματισμοί ελικοπτέρων ανόμοιου τύπου και μεταξύ άλλων περιελάμβαναν:

– Αποπροσγειώσεις ελικοπτέρων σε διάφορα σημεία κατά μήκος των σχεδιασμένων δρομολογίων

– Εκτέλεση σεναρίων επιθέσεων αεροσκαφών εναντίον σχηματισμών ελικοπτέρων επιτυγχάνοντας τη μέγιστη προσομοίωση εκτέλεσης πραγματικών επιχειρήσεων

– Πτήσεις συνοδείας-προστασίας των ελικοπτέρων από μαχητικά αεροσκάφη

– Προσβολές αεροδρομίων.

Τα σενάρια της άσκησης πραγματοποιήθηκαν στην Πελοπόννησο και το Ιόνιο Πέλαγος με ημερήσιες και νυχτερινές πτήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα