Συνεχίζεται η δίκη για το “παραδικαστικό κυκλωμα”

default image

Ο δημοσιογράφος Στέλιος Βορίνας ξεκίνησε να καταθέτει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη για υποθέσεις του παραδικαστικού κυκλώματος για τις οποίες κατηγορούνται εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων οι πρώην δικαστές Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια και Ευάγγελος Καλούσης.

Ο μάρτυρας είπε στο δικαστήριο πως ξεκίνησε να ερευνά πληροφορίες που είχε σε βάρος της φυγόδικης πρώην δικαστή Αντωνίας Ηλία και στην πορεία βρέθηκε ενώπιον ενός κυκλώματος δικαστών και δικηγόρων που έναντι υψηλών αμοιβών “καθάριζαν” υποθέσεις.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, στο πλαίσιο της έρευνάς του, ήρθαν σε γνώση του πληροφορίες για τους δύο κατηγορούμενους δικαστές, Ευάγγελο Καλούση και Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, σε σχέση με χειρισμούς τους σε δύο ποινικές υποθέσεις που είχε ο συγκατηγορούμενός τους σήμερα, επιχειρηματίας Σωτήρης Κρητικός. Και για τους δύο οι πληροφορίες ανέφεραν πως χρηματίστηκαν προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης ο επιχειρηματίας. Ο κύριος Βορίνας είπε επίσης ότι ήλθαν στην κατοχή του και φωτογραφίες από κρουαζιέρα που είχαν κάνει με επαγγελματικό σκάφος του κύριου Κρητικού οι δύο δικαστές, γεγονός που, όπως τόνισε ο μάρτυρας, έδινε υπόσταση στις πληροφορίες που είχε. Οπως εκτίμησε ο Στέλιος Βορίνας, η κρουαζιέρα ήταν “οι ευχαριστίες” του κυρίου Κρητικού προς τους δύο ανακριτές για τη βοήθειά τους στην περιπέτειά του.

Όπως είπε ο μάρτυρας, εκτός από τα χρήματα που -κατά τις πληροφορίες του- ζήτησε ο κύριος Καλούσης και για λογαριασμό της κυρίας Μπουρμπούλια από τον κύριο Κρητικό, απαίτησε να χειριστεί την υπόθεση του επιχειρηματία ο κατηγορούμενος δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου ώστε να “προστατευθεί η ομάδα, να μείνει κλειστή”.

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε επίσης και σε άλλη υπόθεση που είχε χειριστεί το 1998 ο Ευάγγελος Καλούσης, για την οποία ο δικαστής είχε ζητήσει από, εκλιπόντα σήμερα, κατηγορούμενο ” τρία εκατομμύρια δραχμές και δύο Ρωσίδες“, όπως κατήγγειλε στο Στέλιο Βορίνα γυναίκα από τον στενό κύκλο του εν λόγω κατηγορουμένου.

Ο Ευάγγελος Καλούσης ζήτησε από το δικαστήριο να καλέσει τη γυναίκα αυτή, αίτημα για το οποίο το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί.

Ο Στέλιος Βορίνας κατέθεσε επίσης ότι εμπλεκόμενος στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου επιχειρηματίας, του μετέφερε πρόταση να πάρει κάποιο χρηματικό ποσό ώστε να σταματήσει να ασχολείται με την κυρία Μπουρμπούλια και άλλον επιχειρηματία, κατηγορούμενο επίσης στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου.

Η κατάθεση θα συνεχιστεί την Τετάρτη.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα