Συνεχίζεται η δίκη για το παραδικαστικό κύκλωμα

default image

Σε διαδικαστικά θέματα αναλώθηκε η σημερινή διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στην δίκη για υποθέσεις του λεγόμενου παραδικαστικού κυκλώματος με εννέα κατηγορούμενους , μεταξύ των οποίων και οι πρώην δικαστές Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια και Ευάγγελος Καλούσης.

Με την έναρξη της διαδικασίας το δικαστήριο απασχόλησε το θέμα που είχε δημιουργηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση όσον αφορά την νομιμότητα παράστασης δικηγόρου στην δίκη, για τον οποίο ο δημοσιογράφος και μάρτυρας στην υπόθεση Στέλιος Βορίνας είχε καταγγείλει ότι τελεί σε 3μηνη ποινή παύσης από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας.

Η καταγγελία για την ποινή, επιβεβαιώθηκε με έγγραφα που έστειλε στο δικαστήριο ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας ,σύμφωνα με τα οποία στον δικηγόρο έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή 3μηνης παύσης από τον περασμένο Ιούλιο.

Με έγγραφο του Δικηγορικού Σύλλογου Αθήνας ως χρόνος έναρξης ποινής θεωρήθηκε η χθεσινή μέρα (10 Οκτωβρίου) και λήξη η 10η Ιανουαρίου, αφού -σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που κοινοποιήθηκε στο δικαστήριο- ο εν λόγω δικηγόρος παρέδωσε στο αρμόδιο όργανο του Συλλόγου μόλις χθες την επαγγελματική του ταυτότητα. Η μέτρηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του καταγγέλοντος δημοσιογράφου, που σήμερα επρόκειτο να καταθέσει, ο οποίος έκανε λόγο για παραπλάνηση του δικαστηρίου.

Ο δημοσιογράφος τελικά δεν κατέθεσε καθώς σύμφωνα με ιατρική βεβαίωση που κατέθεσε στο δικαστήριο, αντιμετώπισε γαστρεντερικό πρόβλημα υγείας.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα