Συνεχίζονται οι συλλήψεις στη Σάμο για μέλη συμμοριών που πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε μετανάστες

Συνεχίζονται οι συλλήψεις στη Σάμο για μέλη συμμοριών που πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε μετανάστες
ΚΥΤ ΣΑΜΟΥ (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Συνελήφθησαν επιπλέον 15 άτομα, Παλαιστίνιοι, Σύροι, Αιγύπτιοι και Λιβανέζοι-Λήστευαν και βιαιοπραγούσαν σε βάρος άλλων μεταναστών στην πλειοψηφία τους, Αφρικανούς

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου, μετά από έρευνα, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να συλλάβει 15 ακόμη αλλοδαπούς, που διαμένουν στο ΚΥΤ Σάμου και ενέχονται σε έκνομες ενέργειες κατά το τελευταίο διήμερο στην περιοχή σε βάρος άλλων μεταναστών, κυρίως Αφρικανών.

Οι νέοι συλληφθέντες είναι μέλη της συμμορίας που εκβίαζε τους Αφρικανούς με την παροχή ρεύματος αλλά και μέλη άλλης συμμορίας που πραγματοποιούσε εκβιασμούς, βιαιοπραγίες και ληστείες σε βάρος τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών, εξιχνιάστηκε και περίπτωση ληστείας σε βάρος αλλοδαπού, με δράστες δύο από τους συλληφθέντες, περιστατικό που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε και υποβάλλεται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, περιλαμβάνει τα αδικήματα, της συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, του εμπρησμού, της ληστείας, της διατάραξης της κοινής ειρήνης, της πρόκλησης φθορών, της απειλής και της εκβίασης, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Από την έως τώρα έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, συνολικά έχουν συλληφθεί 23 αλλοδαποί, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί δύο επιπλέον άτομα ως δράστες και αναζητούνται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα