Συνεχίζουν τις προκλήσεις

Συνεχίζουν τις προκλήσεις
ΑΘΗΝΑ-Στο Αεροδρόμιο Δεκέλειας εορτάζεται, παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ευ. Βενιζέλου, ο προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελος Μιχαήλ. (EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ) Eurokinissi

Ακόμα και σήμερα, που η Πολεμική Αεροπορία γιορτάζει, Τούρκοι πιλότοι μπήκαν στο ελληνικό FIR, στα πλαίσια της κλιμάκωσης των προκλήσεων από την Τουρκία. Βενιζέλος: "Δεν αφήνουμε τίποτα αναπάντητο"

Θρασύτατη πρόκληση ανήμερα της γιορτής της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς για άλλη μια φορά οι Τούρκοι παραβίασαν το ελληνικό FIR.

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η τελετή, για τη γιορτή στην αεροπορική βάση Τατοΐου, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου και σύσσωμης της στρατιωτικής ηγεσίας.

Οι Τούρκοι πιλότοι προέβησαν σε υπέρπτηση πάνω από το Φαρμακονήσι. Συγκεκριμένα, ένας τουρκικός σχηματισμός, αποτελούμενος από 4 F 16 και 4 F4 εισήλθαν απροειδοποίητα στο FIR Αθηνών και στη συνέχεια τα 4 F4 πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι σε ύψος μεταξυ 10 και 12 χιλιαδων ποδιών.

Σημειώνεται ότι και χθες υπήρξε νέα πρόκληση. Κατά τη διάρκεια νατοϊκής άσκησης και σε δυο φάσεις της αεροναυτικής συνεργασίας, τουρκικά μαχητικά F-16 εισήλθαν απροειδοποίητα στο FIR Αθηνών και στη συνέχεια προέβησαν σε 4 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Νότιο Αιγαίο! Μετά από αυτό η ελληνική φρεγάτα αποχώρησε από την άσκηση

Σχολιάζοντας την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε:

“Έχω πει πολλές φορές, ότι εμείς δεν ακολουθούμε μια πολιτική εξαρτημένων αντανακλαστικών, επιδεικνύουμε την αναγκαία στρατηγική ψυχραιμία, αλλά δεν αφήνουμε τίποτα αναπάντητο και γι’ αυτό αποχωρήσαμε χθες από την άσκηση και αναχαιτίσαμε τα τουρκικά αεροσκάφη”.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι “είμαστε ανοιχτοί στη συζήτηση, αλλά δεν πρόκειται να διολισθήσουμε, ούτε ένα εκατοστό, σε σχέση με την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ η σταθερότητα της Τουρκίας, και δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση, οι εσωτερικές πολιτικές εντάσεις να εξάγονται, αλλά ούτε και να χρησιμοποιούνται ως άλλοθι”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα