“Συνταγματικά” κυβερνητικά πυρά

“Συνταγματικά” κυβερνητικά πυρά

Επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά και τις αναφορές του Δ. Τσάτσου για το ζήτημα των πρόωρων εκλογών λόγω εκλογής ΠτΔ

Φωτιές στο πολιτικό σκηνικό άναψε η τοποθέτηση του συνταγματολόγου Δ. Τσάτσου σχετικά με το ζήτημα των πρόωρων εκλογών.



Η προεδρία της Δημοκρατίας




Κύκλοι της προεδρίας της Δημοκρατίας επεσήμαναν ότι δεν σχολιάζουν ούτε τοποθετήσεις κομμάτων ούτε επιστημόνων για το θέμα που έχει ανακύψει με τη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών.




Οι διαξιφισμοί



Ευθεία επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά κατά του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μετά και τις αναφορές στην “Καθημερινή της Κυριακής” του συνταγματολόγου Δημήτρη Τσάτσου για τη στάση του ΠΑΣΟΚ ως προς την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.



“Έχουμε έναν Πρόεδρο που ασκεί άψογα τα καθήκοντά του, Πρόεδρο αγαπητό στους πολίτες, Πρόεδρο που συμβολίζει την ενότητα της Ελλάδας. Δεν υπάρχει, λοιπόν, για μας, κανένας λόγος για δεύτερες σκέψεις”, ανέφερε ο κ. Αντώναρος και σημείωσε ότι “όποιος παίζει με τους θεσμούς, όπως κάνει το ΠΑΣΟΚ, συμπεριφέρεται απαράδεκτα κι ανεύθυνα”. “Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να μετάσχουμε σε αυτή την προσπάθεια ευτελισμού των θεσμών, που κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι ο αρχηγός του”, κατέληξε ο κ. Αντώναρος.



Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Γιώργου Παπακωνσταντίνου σύμφωνα με τις οποίες είναι σεβαστές οι απόψεις του κ. Δ. Τσάτσου, αλλά προέχει το συμφέρον της χώρας, ο κ. Αντώναρος είπε: “Προφανώς το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην προσπάθεια ευτελισμού των θεσμών. Εμείς δεν θα συμπράξουμε”.



Αναφορά στο θέμα έκανε και ο υπουργός Εσωτερικών, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο ενημέρωσε για την πορεία της μεταναστευτικής πολιτικής. “Η μη τήρηση του Συντάγματος, συνεπάγεται παραβίαση του Συντάγματος. Ας θυμηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση τι έλεγε την περίοδο της δεύτερης προεδρικής εκλογής Στεφανόπουλου”, σχολίασε ο κ. Παυλόπουλος.




ΠΑΣΟΚ: Εθνικό συμφέρον οι εκλογές

 

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ η εκπρόσωπος του Τομέα Οικονομίας Λούκα Κατσέλη έκανε λόγο για άκρως πολιτικό θέμα, τονίζοντας ότι “η οικονομία αυτή τη στιγμή μπαίνει κάθε μέρα σε πιο βαθιά νερά… επομένως, για το καλό του τόπου και για το εθνικό συμφέρον θα πρέπει οι εκλογές να γίνουν το γρηγορότερο δυνατό”.



Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης ότι όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση και μάλιστα αυτή η προεκλογική αβεβαιότητα, όπου στο βωμό προεκλογικών σκοπιμοτήτων σπαταλούνται πόροι, η οικονομία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και το εθνικό συμφέρον υποσκάπτεται και επισήμανε ότι “χρειάζεται μία αξιόπιστη κυβέρνηση η οποία να έχει λαϊκή εντολή να μπορέσει να καταρτίσει έναν προϋπολογισμό για το 2010, να συντάξει ένα καινούργιο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, να δώσει μία θετική προοπτική, να εξομαλύνει την αγορά και να δώσει μία βιώσιμη λύση στα προβλήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή την ελληνική κοινωνία”.




ΚΚΕ και ΣΥΝ



Υπάρχει μια λογική στα λεγόμενα του συνταγματολόγου Δ.Τσάτσου για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, δήλωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι παίζει με το θεσμό του Προέδρου.



Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega, η γενική γραμματέας  επανέλαβε τη στάση του κόμματός της να μην στηρίξει κανέναν για το προεδρικό αξίωμα.



Πάντως, η Αλέκα Παπαρήγα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Μάρτιο, δεδομένου ότι η κυβέρνηση -όπως εκτίμησε- δεν θα αντέξει περισσότερο.



Ο Ανδρέας Καρίτζης, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, έκανε λόγο για επικοινωνιακή αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ “σχετικά με το πότε θα γίνουν εκλογές”, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο λειτουργεί αποπροσανατολιστικά όσον αφορά στα προβλήματα της χώρας, ενώ “λειτουργεί σε εκφυλισμό την πολιτική ζωή στο βαθμό που εμπλέκει συνταγματικούς θεσμούς, όπως αυτόν του Προέδρου της Δημοκρατίας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα