Σητεία: Διάσωση 75χρονου τουρίστα με άνοια – Έκανε πεζοπορία στο φαράγγι των νεκρών

Σητεία: Διάσωση 75χρονου τουρίστα με άνοια – Έκανε πεζοπορία στο φαράγγι των νεκρών
Exit from the narrowest point (Iron gates) of the deepest gorge in Europe, Samaria Gorge. istock

Ηλικιωμένος τουρίστας με προβλήματα υγείας έκανε πεζοπορία με οργανωμένο γκουπ στη Σητεία, όταν κάποια στιγμή παρουσίασε αλλόκοτη συμπεριφορά.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 75χρονου Γάλλου με άνοια, που έκανε πεζοπορία με οργανωμένο γκρουπ στο φαράγγι των νεκρών στην Κάτω Ζάρκο.

Ο ηλικιωμένος άνδρας, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής (23/06), εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει και ενώ το θερμόμετρο ξεπερνούσε εκείνη την ώρα τους 30 βαθμούς Κελσίου, παρουσίασε αλλόκοτη συμπεριφορά αδυνατώντας να συνεχίσει την πεζοπορία.

Ο 75χρονος, που συνοδευόταν από τη γυναίκα του, λίγο πριν την έξοδο από το μονοπάτι, έχασε την επαφή του με το περιβάλλον, παρουσιάζοντας δυσκολία στο περπάτημα, με αποτέλεσμα η ξεναγός που συνόδευε το γκρουπ, να καλέσει σε βοήθεια.

Για τη διάσωσή του συνεργάστηκαν το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Σητείας, η ΕΔΕΑΚ και ο Ερυθρός Σταυρός, που κινητοποιήθηκαν άμεσα σώζοντας τη ζωή του ανθρώπου.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που τίθεται ως ζήτημα, όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι του κλάδου, είναι η ανυπαρξία κανονισμών, αλλά και οργάνωσης εκ μέρους των γραφείων που κάνουν τις εκδρομές εντός του φαραγγιού των νεκρών, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που καλούνται να επέμβουν πυροσβεστική και ΕΔΕΑΚ σε ανάλογα περιστατικά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα