Σκανδαλίδης: “Ζούμε δραματικές στιγμές”

Σκανδαλίδης: “Ζούμε δραματικές στιγμές”

Την βεβαιότητά του ότι "το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αναγεννηθεί" εξέφρασε ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Κώστας Σκανδαλίδης

Την βεβαιότητά του ότι “το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αναγεννηθεί” εξέφρασε ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση στον Πειραιά, στην οποία μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Φασούλας, ο βουλευτής Δημήτρης Λιντζέρης και ο υποψήφιος βουλευτής στις πρόσφατες εκλογές Δημήτρης Καρύδης.

Ο κ. Σκανδαλίδης έκανε λόγο για “δραματικές στιγμές τις οποίες ζει το ΠΑΣΟΚ” και εξέφρασε το φόβο του ότι “μπορεί να γίνει περίγελος των αντιπάλων του”, ενώ κάλεσε “να σταματήσει το θέατρο του παραλόγου με τις προσωπικές αντιπαραθέσεις”.

Ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι η Νέα Δημοκρατία κτίζει καθεστώς, που ο πολίτης αφήνεται έρμαιο να πληρώσει τα σπασμένα της πολιτικής της και το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ούτε την πολυτέλεια, ούτε το χρόνο να τρώει τα σωθικά του. Τόνισε δε, ότι “όσοι ψαρεύουν στα θολά νερά για ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ αλλά χωρίς ταυτότητα ή για ένα μικρό και καθαρό ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορική διαδρομή του Κινήματος και την κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου, την οποία κανείς δεν μπορεί να διαχειριστεί όπως θέλει”.

Ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι η εκλογή της 11ης Νοεμβρίου πρέπει να θεωρείται σταθμός στην πορεία του ΠΑΣΟΚ και όχι αυτοσκοπός και κάλεσε στη δημιουργία δεσμευτικού πλαισίου στη συνδιάσκεψη, ώστε να διασφαλίζεται η πορεία του Κινήματος.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια της εκλογικής ήττας και τόνισε ότι αυτά δεν ταυτίζονται με πρόσωπα εξ’ ολοκλήρου, αλλά έχουν τις ρίζες τους και στη συνολική πορεία του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, τόνισε, ότι μετά την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ το ΠΑΣΟΚ έχασε την μεταρρυθμιστική του πνοή, ενώ ο κατήφορος ξεκίνησε από το ασφαλιστικό και μετά.

Ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ εκ βάθρων και να γιατρέψει την αρρώστια του κόμματος, του κράτους και των αξιωματούχων, ενώ είπε ότι εντυπωσιάζεται από το γεγονός ότι “εναντίον αυτού του κόμματος μιλάνε συνεχώς οι πιο μπλεγμένοι στις δομές της εξουσίας”.

Επίσης, τάχθηκε υπέρ της “πλήρους αποκρατικοποίησης του κόμματος μέσω καταστατικών αλλαγών”, τόνισε ότι το κόμμα πρέπει να έχει όλα τα όργανα ζωντανά και τάχθηκε υπέρ της εκλογής του προέδρου από τα μέλη του κόμματος, αφού προηγουμένως έχει συγκληθεί συνέδριο.

Ο κ. Σκανδαλίδης, είπε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη από διοικητικά μέτρα, αλλά από δομές που θα εξασφαλίσουν ότι δεν θα αναπαραχθούν φαινόμενα του παρελθόντος και τόνισε, τέλος, ότι τώρα πρέπει να απαντήσουμε “μετά την ΟΝΕ τί;” και τώρα πρέπει να μιλήσουμε για ανασύνταξη της πολιτείας και θέσπιση επιτέλους μιας κοινωνίας με κανόνες για όλους.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα