Σκηνές “Φαρ ουεστ” στη Θεσσαλονίκη

default image

Δύο άτομα, φορώντας κράνη και κρατώντας όπλα, εισέβαλαν σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Θεσσαόνίκη και άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό

Σκηνές από αστυνομική ταινία θύμιζαν όσα εκτυλίχθηκαν το πρωί στο κέντρο του Κορδελιού Θεσσαλονίκης. Δύο άτομα, φορώντας κράνη και κρατώντας όπλα, εισέβαλαν περί τις 10.30 σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 11, κι αφού ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό από τα ταμεία.

Κατά τη διάρκεια της ληστείας, οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικό όχημα το οποίο περιπολούσε στην περιοχή. Το πλήρωμα του Περιπολικού έλαβε θέσεις φύλαξης και μέτρα αυτοπροστασίας και κατά την έξοδο των δραστών από το τραπεζικό κατάστημα, τούς κάλεσαν να παραδοθούν. 

Αντιλαμβανόμενοι την παρουσία αστυνομικών και προκειμένου να διαφύγουν, οι δράστες άνοιξαν πυρ. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς και για λίγη ώρα ο κεντρικότερος δρόμος του Κορδελιού μετατράπηκε σε «φαρ ουεστ», σκορπώντας το φόβο στους περίοικους. 

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, από τους πυροβολισμούς δεν τραυματίστηκε κανείς. Οι δράστες κατάφεραν τελικά να διαφύγουν πεζοί, αφήνοντας πίσω τους τη μοτοσικλέτα με την οποία επρόκειτο να διαφύγουν, τα κράνη που φορούσαν και μέρος της λείας τους. Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα