Σκηνές Φαρ Ουέστ στην Καβάλα. Πήρε το όπλο και άρχισε να πυροβολεί γείτονές του

Σκηνές Φαρ Ουέστ στην Καβάλα. Πήρε το όπλο και άρχισε να πυροβολεί γείτονές του
Εξέγερση στο κέντρο παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, το απόγευμα του Σαββάτου 10 Αυγούστου 2013. Η εξέγερση ξέσπασε όταν, μετά τη λήξη του προαυλισμού, ομάδα κρατουμένων αρνήθηκε να μπει στους χώρους κράτησης, διαμαρτυρόμενοι για την παράταση του χρόνου κράτησής τους. Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά σε κοντέινερ που μένουν, βγήκαν έξω και άρχισαν να καίνε τα στρώματά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν διάσπαρτες εστίες φωτιάς. Στο στιγμιότυπο δυνάμεις των ΜΑΤ σε μπλόκο σε δρόμο της Αμυγδαλέζας. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατηγορείται, μεταξύ άλλων, ένας 45χρονος, ο οποίος πήρε μία κυνηγετική καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί προς το σπίτι γειτόνων του, ενώ εκείνοι ήταν μέσα

Σκηνές Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (21/02) στο Παληό Καβάλας, με έναν άνδρα να πηγαίνει στο σπίτι γειτόνων του και να αρχίζει να πυροβολεί.

Ο δράστης, ένας 45χρονος ημεδαπός και οι γείτονές του, ένας 49χρονος και μία 54χρονη, είχαν προσωπικές διαφορές. Κάποια στιγμή η κατάσταση ξέφυγε, με τον 45χρονο να παίρνει ένα κυνηγετικό όπλο και να αρχίζει να πυροβολεί στην πόρτα του σπιτιού των γειτόνων του, ενώ εκείνοι ήταν μέσα.

Δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, παρά μόνο φθορές ενώ ο 45χρονος, μετά από καταγγελία των θυμάτων, συνελήφθη από την αστυνομία που έσπευσε στο σημείο. Από το χώρο του συμβάντος και το σπίτι του δράστη κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα, επτά κάλυκες κυνηγετικού φυσιγγίου και ένα τσεκούρι. Επίσης, σε αγρόκτημα στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας βρέθηκαν ένα πιστόλι και μία γεμιστήρα, που είχε κρύψει ο 45χρονος.

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, παράνομη οπλοχρησία και φθορά ξένης ιδιοκτησίας ενώ με χειροπέδες κατέληξε και ο 82χρονος πατέρας του.

Ο τελευταίος κατηγορείται για παραβίαση των όρων ασφαλούς φύλαξης των όπλων, καθώς όπως προέκυψε αυτός ήταν ο ιδιοκτήτης της καραμπίνας που χρησιμοποιήθηκε στο περιστατικό. Αμφότεροι οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα