Συγκλονίζει η σύντροφος του δημοσιογράφου της ΕΡΤ: “Μου έριχνε χαστούκια, μου τραβούσε τα μαλλιά”

Διαβάζεται σε 3'
Κακοποίηση
Κακοποίηση ISTOCK

Φυλάκιση 12 μηνών επιβλήθηκε στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, για ενδοοικογενειακή απειλή. Η κατάθεση της συντρόφου του.

Κατάθεση στο δικαστήριο για όσα προηγήθηκαν του ξυλοδαρμού της έδωσε η καταγγέλλουσα και θύμα κακοποίησης από τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, ο οποίος νωρίτερα κρίθηκε από το Μονομελές Αυτόφωρο ένοχος με ποινή φυλάκισης 12 μηνών.

Σημειώνεται πως, η ποινή είναι μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως, ενώ στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της μη προσέγγισης και επικοινωνίας με οποιαδήποτε τρόπο (φυσικά, τηλεφωνικά, ηλεκτρονικά) με την παθούσα, μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσης.

Τονίζεται, δε, ότι η κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής φέρεται να τελέστηκε τόσο σε βάρος της νυν όσο και σε βάρος της πρώην συντρόφου του δημοσιογράφου.

«Ήμουν τρομοκρατημένη» κατέθεσε η σύντροφος του δημοσιογράφου

Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, αφορμή για τον ξυλοδαρμό της στάθηκαν κάποιες φωτογραφίες που είχε στείλει η εν διαστάσει σύζυγος του με τα παιδιά του.

«Ξεκίνησε μία συζήτηση για το πού πάει αυτή η σχέση. Του ζήτησα να χωρίσουμε, ότι δεν θέλω να συνεχιστεί αυτή η σχέση. Πολλές φορές είχε δημιουργηθεί τέτοια ένταση και συζήτηση. Εκνευρίστηκε πολύ, άρχισε να με βρίζει, κ@ρι@λα, τρελή εμμονική, άρχισε να με κατηγορεί ότι έχω άλλη σχέση, άρχισε να με φτύνει. Εφόσον με χαστούκισε, με έσπρωξε, μου προκάλεσε αμυχή κάτω από μύτη, μου έριχνε χαστούκια με αποτέλεσμα να χτυπήσω στη γνάθο και το αυτί, ήμουν σε κατάσταση σοκ, μου τραβούσε και μαλλιά, έβαλα πάγο στο πρόσωπο μου» κατέθεσε.

Στη συνέχεια, όπως είπε, ο κατηγορούμενος άρχισε να την καλεί επίμονα«Πάτησα φραγή και τότε συνέχισε σε άλλες εφαρμογές, messager και Viber. Ήμουν τρομοκρατημένη. Με το που έφτασα στο ΚΑΤ, μου είχε στείλει μήνυμα πως βρίσκεται κάτω από το σπίτι μου». Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο δημοσιογράφος έμεινε κάτω από το σπίτι της για πολλές ώρες. «Μέχρι τις πέντε το πρωί δέχθηκα πάνω από 80 κλήσεις. Για μένα ήταν απειλή, ότι βρισκόταν κάτω από το σπίτι μου και μου έλεγε να ανέβω πάνω» εξήγησε στο δικαστήριο.

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε και η εν διαστάσει σύντροφος του δημοσιογράφου, η οποία επίσης έχει καταγγείλει τον κατηγορούμενο στις αρχές. «Ήρθε στο σπίτι τη Δευτέρα και μου είπε απλά μη μου πάρεις τα παιδιά θα σε σκοτώσω. Είχε έντονες μεταπτώσεις, δεν ένιωσα απειλή, ήταν εμφανές ότι είχε νεύρα ήταν επηρεασμένος από το συμβάν με τη σύντροφο του και εγώ δεν ήθελα να δει τα παιδιά και να τα ταράξει» κατέθεσε.

Τι ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος είπε: «Δεν είμαι αυτός που παρουσιάζεται. Έχω δεχθεί ανθρωποφαγία, είμαι 25 χρόνια επαγγελματίας δημοσιογράφος. Δεν έχω κατηγορηθεί πότε. Στο παρελθόν υπήρξα μόνο μάρτυρας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα