Σοκαριστικές εικόνες στον Κηφισό: Φορτηγά μεταφέρουν τροχοβίλες, με το μισό φορτίο στον αέρα

Σοκαριστικές εικόνες στον Κηφισό: Φορτηγά μεταφέρουν τροχοβίλες, με το μισό φορτίο στον αέρα
Φορτηγά μεταφέρουν τροχοβίλες, με το μισό φορτίο να προεξέχει SKAI / GLOMEX

Με σχεδόν το μισό φορτίο να προεξέχει, φορτηγά μεταφέρουν τροχοβίλες στους δρόμους της Αττικής, σκορπώντας τον φόβο στους διερχόμενους οδηγούς.

Μπορεί η πρακτική νταλίκες να μεταφέρουν τροχοβίλες να είναι συνηθισμένη, ωστόσο οι εικόνες με το μισό φορτίο να βρίσκεται στην κυριολεξία στον αέρα προκαλούν την έντονη ανησυχία των διερχόμενων οδηγών.

Πολλοί οδηγοί φορτηγών, κάτω από τη «μύτης της ΕΛ.ΑΣ όπως φαίνεται, αγνοούν πλήρως τους κανόνες οδικής ασφάλειας, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ένα τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε στους δρόμους της Αττικής, με τους διερχόμενους οδηγούς να καταγράφουν τις σοκαριστικές εικόνες.

Όπως φαίνεται σε βίντεο του ΣΚΑΙ, στο ρεύμα ανόδους του Κηφισού κινούνται ανενόχλητες δύο νταλίκες με τρέιλερ που μεταφέρουν τα λυόμενα, μεγάλο μέρος των οποίων δεν καλύπτεται από την επιφάνεια του φορτηγού, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στον αέρα.

Άνω των 5.000 ευρώ το πρόστιμο για τη μεταφορά

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, κλήθηκε να εξηγήσει εάν ήταν νόμιμη η μετακίνηση.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, «για τη μετακίνηση τέτοιων φορτίων στο οδικό δίκτυο χρειάζεται ειδική άδεια διέλευσης, η οποία γίνεται από αρμόδια Αρχή της περιφέρειας, ενώ η ιδιωτική εταιρεία που αναλαμβάνει τη μεταφορά τέτοιων φορτίων τοποθετεί ειδικό συνοδευτικό όχημα με σήμανση τόσο για την ασφάλεια του φορτίου όσο και για την ασφάλεια των οδηγών που βρίσκονται κοντά σε αυτό».

Η ίδια πρόσθεσε ότι η παράβαση επισύρει βαρύτατα πρόστιμα άνω των 5.000 ευρώ, ανάλογα με τις διαστάσεις του φορτίου που μεταφέρει το όχημα, και προβλέπεται και η ακινητοποίηση του οχήματος.

Δείτε το επίμαχο βίντεο






Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα