Sony α900

Sony α900

Η νέα ψηφιακή SLR α900 της Sony θέτει νέα μέτρα σύγκρισης για οποιονδήποτε ασχολείται σοβαρά με την φωτογραφία

Η νέα ψηφιακή SLR α900 της Sony θέτει νέα μέτρα σύγκρισης για οποιονδήποτε ασχολείται σοβαρά με την φωτογραφία, αναζητά την απαράμιλλη ποιότητα και τις δημιουργικές δυνατότητες της εικόνας full frame.

Στη ναυαρχίδα της σειράς α DSLR παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην αγορά αισθητήρας full frame (δηλ. με πλήρες κάδρο) CMOS με 24,6 ενεργά megapixel. Αυτός ο πρωτοποριακός αισθητήρας αναπτύχθηκε από την Sony και ο τεράστιος αριθμός των pixel του σε συνδυασμό με το μεγάλο μέγεθός του –που ισοδυναμεί με τα 35mm ενός καρέ συμβατικού φιλμ– μας χαρίζουν εξωπραγματική λεπτομέρεια εικόνας και εκτεταμένη περιοχή δυναμικού εύρους.

Ο νέας γενιάς αισθητήρας αιχμαλωτίζει με αξεπέραστη πιστότητα εικόνες που χαρακτηρίζονται από τα παλλόμενα χρώματα, την αληθοφανή υφή και τις απαλές τονικές διαβαθμίσεις. Συμπληρώνοντας την ιδιαίτερα υψηλή εγγενή ανάλυση του αισθητήρα, ο επεξεργαστής εικόνας Exmor εκτελεί on-chip την μετατροπή του σήματος από αναλογικό σε ψηφιακό και την μείωση θορύβου σε δύο στάδια. Αυτή η διαδικασία εξασφαλίζει ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα θορύβου στις ψηφιακές εικόνες, στις οποίες αντικατοπτρίζεται εμφανώς η ανώτερη αναλυτική ικανότητα των υψηλής ακρίβειας φακών της σειράς α.

Για να ανταποκριθεί στις απεριόριστες δημιουργικές δυνατότητες του full-frame αισθητήρα των 26,4 megapixel, ο νέος προηγμένος διπλός επεξεργαστής BIONZ χειρίζεται τεράστιο όγκο δεδομένων εικόνας σε πολύ υψηλή ταχύτητα. Οι πανίσχυροι αλγόριθμοι μείωσης του θορύβου εφαρμόζονται τόσο πριν από την μετατροπή του ανεπεξέργαστου σήματος, όσο και κατά την διαδικασία επεξεργασίας της εικόνας, με αποτέλεσμα καθαρές εικόνες με εκπληκτική λεπτομέρεια και τον ελάχιστο δυνατό ψηφιακό θόρυβο. Ο διπλός επεξεργαστής BIONZ είναι, επίσης, υπεύθυνος για την αστραπιαία ανταπόκριση του κλείστρου, επιτρέποντας την συνεχή λήψη 5 καρέ ανά δευτερόλεπτο (5fps) με την πλήρη ανάλυση των 24,6 megapixel.

Οι θιασώτες της φωτογραφίας θα ενθουσιαστούν με το πεντάπρισμα από ειδικά επεξεργασμένο με laser γυαλί του οπτικού σκόπευτρου, το οποίο προσφέρει εξαιρετική φωτεινότητα και κάλυψη οπτικού πεδίου 100% της περιοχής απεικόνισης του full-frame αισθητήρα (κατά προσέγγιση).

Στα αδιαμφισβήτητα προσόντα της μηχανής προστίθεται και ένα γρήγορο και υψηλής ακρίβειας σύστημα αυτόματης εστίασης (AF) 9 σημείων, για λιγότερες άσχημα εστιασμένες φωτογραφίες. Το σύστημα υποστηρίζεται από 10 βοηθητικά σημεία εστίασης, τα οποία συμμετέχουν στον εντοπισμό του αντικειμένου, από την βελτιωμένη λειτουργία εντοπισμού αντικειμένων εκτός εστίασης (out-of-focus detection) και από έναν αισθητήρα αποκλειστικά για διάφραγμα F2.8, ο οποίος βελτιώνει την ακρίβεια του συστήματος AF, όταν χρησιμοποιούνται φακοί με διάφραγμα F2.8 ή μεγαλύτερο.

Η α900 είναι, επίσης, η πρώτη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο με το σύστημα SteadyShot INSIDE. Αυτό το –ενσωματωμένο στην μηχανή– βελτιωμένο σύστημα οπτικής σταθεροποίησης παρέχει αντικραδασμική διόρθωση μέχρι και 4 βήματα με όλους τους συμβατούς φακούς, δίνοντάς σας ακόμη περισσότερες δημιουργικές δυνατότητες, όταν φωτογραφίζετε κρατώντας την μηχανή στο χέρι.

Μπορείτε να αξιολογήσετε τις λήψεις σας στην LCD οθόνη Xtra Fine των 3 ιντσών με την ιδιαίτερα ψηλή ανάλυση των 921k dots, η οποία προβάλλει ευκρινείς, καθαρές εικόνες ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, στο δυνατό φώς της ημέρας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να καταχωρίσετε τις επιλογές σας για βρίσκετε εύκολα την καλύτερη λήψη. Είναι, επίσης, διαθέσιμο και πλήρες ιστόγραμμα RGB ενώ εμφανίζονται και πληροφορίες σχετικά με την συγκεκριμένη λήψη.

Με το πάτημα ενός κουμπιού η οθόνη LCD μεταβαίνει στην λειτουργία Quick Navi, επιτρέποντάς σας την γρήγορη επί τόπου ρύθμιση των λειτουργιών της μηχανής, χωρίς να διακόψετε τη δημιουργική σας εργασία.

Μια νέα Intelligent Preview λειτουργία προσομοιώνει τα αποτελέσματα ρυθμίσεων της ισορροπίας λευκού, του D–Range Optimiser και της έκθεσης στην LCD οθόνη χωρίς να πραγματοποιήσετε την λήψη. Μόλις εσείς το επιβεβαιώσετε, όλες οι νέες ρυθμίσεις εφαρμόζονται από την αμέσως επόμενη λήψη. Έτσι απλοποιείται ο ακριβής έλεγχος του τελικού αποτελέσματος όταν έχουμε να κάνουμε με πολύπλοκες ρυθμίσεις.

Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα να δείτε τις φωτογραφίες σας σε μια τηλεόραση όπου θα συνδέσετε τη μηχανή. Χάρη στη λειτουργία PhotoTV HD μπορείτε να απολαύσετε βελτιωμένες εικόνες με διαύγεια που κόβει την ανάσα και ολοζώντανα χρώματα σε μια συμβατή τηλεόραση της σειράς BRAVIA. Η έξοδος HDMI μπορεί να σας δώσει εικόνα HD και σε οποιαδήποτε άλλη συμβατή τηλεόραση.

Φτιαγμένη για να λειτουργεί πολλά χρόνια κάτω από δύσκολες συνθήκες, η α900 διαθέτει σκελετό από αλουμίνιο υψηλής αντοχής ενώ τα πάνελ του σώματος είναι από κράμα μαγνησίου. Το σκόπευτρο, οι θύρες των καρτών μνήμης, τα κουμπιά χειρισμού και άλλα ευαίσθητα μέρη είναι προστατευμένα από την σκόνη και την υγρασία με λαστιχένιες καλύπτρες για να μην ανησυχείτε κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης. Το εσωτερικό της μηχανής προστατεύεται από ένα σύστημα κατά της σκόνης το οποίο προφυλάσσει τον full-frame αισθητήρα από την σκόνη που εισέρχεται στο σώμα της μηχανής κατά την διάρκεια της αλλαγής φακών.

Η προαιρετική Κατακόρυφη Λαβή VG-C90AM επιτρέπει τον σταθερό και άνετο χειρισμό της μηχανής σε φωτογραφήσεις πορτραίτων ή τοπίων όταν πρέπει να αλλάξει ο προσανατολισμός του κάδρου. Στο εσωτερικό της φιλοξενεί μέχρι και δύο μπαταρίες μεγάλης χωρητικότητας για επιπλέον χρόνο φωτογράφησης και διαθέτει όλα τα κύρια κουμπιά ελέγχου σε διάταξη για εύκολο χειρισμό όταν η μηχανή χρησιμοποιείται κατά την κατακόρυφο. Η λαβή είναι κατασκευασμένη με το ίδιο υψηλής ποιότητας υλικό με την α900, με κράμα μαγνησίου και λαστιχένια μέρη.

Υπάρχει πλέον μια ευρεία γκάμα από συμβατούς φακούς της σειράς α για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρον την εκπληκτικές δυνατότητες του full-frame αισθητήρα της α900.

Η οικογένεια των κορυφαίων οπτικών αξεσουάρ G-Series της Sony εμπλουτίζεται με έναν δυνατό τηλεφακό 70-400 mm, F 4-5.6 G SSM, ο οποίος χρησιμοποιεί έναν κινητήρα υψηλής ροπής SSM (Super Sonic wave Motor), για γρήγορη και αθόρυβη λειτουργία AF.

Επίσης, με την σφραγίδα της Carl Zeiss, ο Vario-Sonnar T* 16-35mm F2.8 ZA SSM, είναι ένας γρήγορος ευρυγώνιος φακός ζουμ υψηλών επιδόσεων, ιδανικός για φωτογραφήσεις εσωτερικών χώρων, τοπίων και δύσκολων περιπτώσεων φωτο-ρεπορτάζ.

Το ολοκληρωμένο σύστημα α ενισχύεται περαιτέρω με το νέο HVL-F58AM – ένα δυνατό φλας (GN 58) στο οποίο έχει ενσωματωθεί το καινοτόμο σύστημα της Sony “Quick Shift Bounce”, που σας επιτρέπει να υλοποιήσετε τις δημιουργικές σας ιδέες έχοντας περισότερο έλεγχο στον φωτισμό, το φλας και τις γωνίες ανάκλασης. Ο μοναδικός σχεδιασμός του επιτρέπει στην κεφαλή του φλας να περιστρέφεται στιγμιαία στην λειτουργία πορτραίτου ώστε να διατηρεί την κατεύθυνση ανάκλασης για περισσότερο φυσικό φωτισμό του θέματος. Για όσους χρησιμοποιούν εξοπλισμό στούντιο, το Wireless Auto Flash Control μπορεί να υπολογίσει την σχέση ισχύος μέχρι και για τρείς ομάδες φλας, απλουστεύοντας την διαχείριση σύνθετων εγκαταστάσεων φωτισμού φωτογράφησης.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα