Σωσίβιο για πτητικό επίδομα

Σωσίβιο για πτητικό επίδομα

Με ειδική τροπολογία απαλλάσσεται από το φόρο εισοδήματος κατά 65% το επίδομα επικινδυνότητας (πτητικό, καταδυτικό, υποβρυχίων, ναρκαλιείας, αλεξιπτωτιστών κλπ) των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων.

Την τροπολογία κατέθεσε το βράδυ στη Βουλή ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την ιεραρχία και την εξέλιξη των αξιωματικών.

Με τη φορολογική απαλλαγή αποκαθίσταται σε μεγάλο βαθμό η απώλεια του εισοδήματος των στελεχών που είχε προκύψει από το νέο φορολογικό νόμο και τη συνεπακόλουθη κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης και η οποία είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κόλπους του στρατεύματος με αποκορύφωμα τη λευκή απεργία των πιλότων τον περασμένο Απρίλιο.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είχε αναγνωρίσει ότι τα στελέχη που καθημερινώς διακινδυνεύουν λόγω της φύσης της αποστολής τους, θα έπρεπε να εξαιρεθούν από την επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης και ο ίδιος ο Υπουργός είχε υποσχεθεί στους πιλότους να βρεθεί λύση σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για μερική αποκατάσταση του επιδόματος επικινδυνότητας.

Αυτό έγινε αιφνιδιαστικά απόψε με την κατάθεση της τροπολογίας η οποία περιλαμβάνει και την ειδική αποζημίωση των γιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και των πληρωμάτων των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ που εκτελούν υπηρεσία με αεροπορικά μέσα. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα