Σουδάν: Χειρουργήθηκαν οι δύο Έλληνες τραυματίες – Διασωληνωμένος ο ένας

Σουδάν: Χειρουργήθηκαν οι δύο Έλληνες τραυματίες – Διασωληνωμένος ο ένας
Eurokinissi

Σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκαν οι δύο Έλληνες τραυματίες 59 και 42 ετών, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν.

Σε χειρουργική αποκατάσταση των τραυμάτων τους υπεβλήθησαν με επιτυχία, από ομάδα ειδικών χειρουργών του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, οι δύο Έλληνες τραυματίες 59 και 42 ετών, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μετά τα χειρουργεία η κατάστασή τους εμφανίζει ικανοποιητική βελτίωση αλλά παραμένει σοβαρή.

Ο 59χρονος, που χτυπήθηκε από ρουκέτα έξω από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Χαρτούμ, παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ ο 42χρονος, ο οποίος έφερε κατάγματα κάτω άκρων και τραύματα από θραύσματα, νοσηλεύεται σε θάλαμο νοσηλείας.

Υπενθυμίζεται πως, όπως γνωστοποίησε νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών, ακόμη δεκατρία άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και έφτασαν αργά χθες το βράδυ, με πτήσεις γερμανικών αεροσκαφών, στο Αμμάν της Ιορδανίας.

Στους απεγκλωβισθέντες συμπεριλαμβάνεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ.κ. Σάββας.

Το δεύτερο μεταφορικό αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας που μεταφέρει Έλληνες από το Σουδάν αναμένεται να προσγειωθεί στην Τανάγρα περίπου στις 16:00 της Τετάρτης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα