Σοβαρά επεισόδια στη δίκη της Χρυσής Αυγής για την επίθεση στα Πετράλωνα

Σοβαρά επεισόδια στη δίκη της Χρυσής Αυγής για την επίθεση στα Πετράλωνα

Σήμερα επρόκειτο να ξεκινήσει η υπόθεση για την επίθεση στην "Αντίπνοια" στα Πετράλωνα, ωστόσο αυτό δεν έγινε ποτέ. Χρυσαυγίτες φώναζαν χυδαία συνθήματα εντός του δικαστηρίου

Με τεταμένα τα πνεύματα και συνθήματα εν μέσω διαδικασίας συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής, κατά την έναρξη της υπόθεσης που αγορά στην επίθεση στο στέκι “Αντίπνοια” στα Πετράλωνα τον Ιούνιο του 2008.

Η έναρξη της εξέτασης της νέας δικογραφίας στάθηκε η αφορμή να συγκεντρωθούν στο Εφετείο της Αθήνας δεκάδες αντιφασίστες και μέλη αντιεξουσιαστικών οργανώσεων. Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες, οι αστυνομικές αρχές που φρουρούν το χώρο δεν επέτρεψε την είσοδο εντός της δικαστικής αίθουσας σε πολλούς από αυτούς αν και – όπως λένε – υπήρχαν κενές θέσεις. Αντίθετα, αναφέρουν πως από την πλευρά της Χρυσής Αυγής δεν υπήρξε τέτοιο ζήτημα και τους επιτράπηκε η είσοδος από την Αστυνομία.

 

Λίγη ώρα αργότερα, ο πρώτος μάρτυρας ανέβηκε στο βήμα και ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος στο δικαστήριο συντρόφων του. Η πλευρά των χρυσαυγιτών άρχισε να φωνάζει συνθήματα όπως “αίμα τιμή Χρυσή Αυγή” και “π..ς γιοι αναρχικοί” και να πετά αντικείμενα, ενώ άμεση ήταν η αντίδραση των αλληλέγγυων οι οποίοι επίσης άρχισαν τα συνθήματα.

Όπως ήταν αναμενόμενο το δικαστήριο διέκοψε τη διαδικασία προκειμένου να ηρεμήσουν τα “πνεύματα” καθώς απειλήθηκε σύρραξη εντός της αίθουσας, με τους αστυνομικούς να βρίσκονται ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 16 Φεβρουαρίου.

ΣΥΡΙΖΑ: Να είναι σίγουρο το νεοναζιστικό μόρφωμα ότι η στιγμή η λογοδοσίας έχει φτάσει

“Τα σημερινά επεισόδια στη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης, αποδεικνύουν, για άλλη μια φορά, ότι η Χρυσή Αυγή φοβάται και περιφρονεί τη δικαιοσύνη.

Οι εποχές της ασυλίας και της ανοχής στα εγκλήματά τους έχουν τελειώσει. Όσες απειλές κι αν εκτοξεύσει, όσες ύβρεις προς τα θύματά της και τους οικείους τους κι αν εκστομίσει, να είναι σίγουρο το νεοναζιστικό μόρφωμα ότι η στιγμή της λογοδοσίας έχει φτάσει”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΕΛ: Ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε η Δημοκρατία πτοούνται από τέτοιες προκλητικές συμπεριφορές

“Τα επεισόδια σε δικαστική αίθουσα στα οποία πρωταγωνίστησαν μέλη και οπαδοί της Χρυσής Αυγής είναι απαράδεκτα και καταδικαστέα. Είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι οι νεοναζιστές επιδιώκουν και επιζητούν την πρόκληση επεισοδίων με στόχο να απαξιώσουν τη συνταγματική τάξη, τους δημοκρατικούς θεσμούς και τη νομιμότητα.

Ούτε η Δικαιοσύνη όμως, ούτε η Δημοκρατία πτοούνται από τέτοιου είδους προκλητικές συμπεριφορές», ήταν το σχόλιο της εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένας Παπαδοπούλου.

ΝΔ: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να διασφαλίσει την τάξη, ούτε καν στο Ναό της Θέμιδος

Ανακοίνωση για τα επεισόδια στο δικαστήριο, εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας τα εξής:

«Τα σημερινά πρωτόγνωρα επεισόδια σε δικαστική αίθουσα – τα οποία καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο – αναδεικνύουν το αποκρουστικό πρόσωπο των δραστών: Της Χρυσής Αυγής και των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών.

Αναδεικνύουν, όμως, και τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης, που – άβουλη και ανίκανη – δεν μπορεί να διασφαλίσει την τάξη, ούτε καν στο Ναό της Θέμιδος.

Επαναλαμβάνουμε ότι προτεραιότητα της νέας Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ο σεβασμός των νόμων και της τάξης παντού».

Ποτάμι: Δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία ούτε για τους πολίτες που έστειλαν τη ΧΑ στη Βουλή

Το Ποτάμι, τόνισε: “Οι μάσκες των νεοναζιστών έπεσαν. Με τις πρωτοφανείς προκλήσεις τους αποδεικνύουν πόσο αλλεργικοί είναι στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών. Μόνο ντροπή προκαλεί η πρωτοφανής συμπεριφορά τους, που δεν σεβάστηκαν ούτε την αίθουσα του Δικαστηρίου στο οποίο δικάζονται!

Ντροπή και θλίψη που αυτό το κόμμα κάποιοι Έλληνες πολίτες έστειλαν δυστυχώς στη Βουλή. Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία ούτε για αυτούς. Με αυτούς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θέλει να έχει διαύλους; Αυτοί, πιστεύει αλήθεια, ότι μπορούν να αλλάξουν;”.

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Το Κράτος Δικαίου όπλο μας απέναντι στα όπλα των δολοφόνων

“Πέντε χρόνια μετά την “εμφάνιση” της Χρυσής Αυγής κανείς δεν δικαιούται να εκπλήσσεται πλέον με την αποτρόπαια ναζιστική της δράση. 

Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να χύνει το δηλητήριο της στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, στα δικαστήρια και μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η βία της απειλεί τους πολίτες, απειλεί την Δημοκρατία. Είναι ναζί και εγκληματίες. Πρέπει να προστατέψουμε τους πολίτες, να προστατέψουμε την Δημοκρατία. 

Το πολιτικό σύστημα δεν πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του Μιθριδάτη. Οι ανακοινώσεις καταδίκης από τα κόμματα του συνταγματικού τόξου είναι πλέον ανεπαρκείς.

Οφείλουμε ομόθυμη και θεσμική απάντηση. Δεν χωρούν δεύτερες σκέψεις. Θα κριθούμε από την ιστορία.

Η απόλυτη απομόνωση της Χρυσής Αυγής είναι καθήκον όλων μας. Απαιτούνται υπερκομματικές πρωτοβουλίες με διακομματική στήριξη. Απαιτείται εγρήγορση στο Κοινοβούλιο και στην κοινωνία. 

Η Δημοκρατία οφείλει να αυτοπροστατεύεται. Το Κράτος Δικαίου είναι το όπλο μας απέναντι στα όπλα των δολοφόνων. Να δράσουμε στα σχολεία, στις γειτονιές, στους χώρους εργασίας.  Να εφαρμοστεί ο αντιρατσιστικός νόμος.  Να δώσουμε ασφάλεια και δικαιώματα σε αυτούς που κινδυνεύουν. Να ξεριζώσουμε κάθε ναζιστικό θύλακα στην διοίκηση και τα σώματα ασφαλείας. Να ενισχύσουμε τις άμυνες του πολιτεύματος στην επικείμενη Συνταγματική αναθεώρηση. Να θέσουμε ολοκληρωτικά εκτός νόμου την ναζιστική βία και τους εκφραστές της.

Δεν υπάρχει χρόνος. Ο εχθρός είναι εντός των πυλών”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα