Στα πρώτα θέματα του BBC η “σκαφάτη” φωτιά στην Ύδρα

Διαβάζεται σε 3'
Η θαλαμηγός Περσεφόνη που ενεπλάκη σε φωτιά στην Ύδρα
Η θαλαμηγός Περσεφόνη που ενεπλάκη σε φωτιά στην Ύδρα EUROKINISSI

Δημοσίευμα του BBC για τη φωτιά που προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων στην Ύδρα. Η υπερπολυτελής θαλαμηγός “Περσεφόνη” στην οποία επέβαιναν οι φερόμενοι δράστες.

Σε περίοπτη θέση στον ιστότοπο του BBC αναπαράγεται η είδηση για τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής, σε πευκόδασος στην Ύδρα, λόγω πυροτεχνημάτων τα οποία εκτοξεύθηκαν από θαλαμηγό.

«Πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν από θαλαμηγό στην Ελλάδα προκάλεσαν πυρκαγιά στο νησί της Ύδρας την Παρασκευή. Η φωτιά έκαψε το μοναδικό πευκοδάσος του τουριστικού νησιού, το οποίο βρίσκεται νότια της Αθήνας. Η πυρκαγιά έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο, αλλά με δυσκολία. Καθώς δεν υπάρχουν δρόμοι που οδηγούν στην παραλία, οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να προσεγγίσουν το σημείο από τη θάλασσα, ενώ ελικόπτερα πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το βρετανικό μέσο στο δημοσίευμά του.

«Η αιτία της φωτιάς έχει προκαλέσει οργή στην Ελλάδα, η οποία ήδη μάχεται με πολλές πυρκαγιές ενώ βιώνει το πρώτο κύμα καύσωνα της χρονιάς. “Είμαστε αγανακτισμένοι που κάποιοι πετούν τόσο ανεύθυνα πυροτεχνήματα σε ένα πευκοδάσος,” δήλωσε ο δήμαρχος της Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, στον ελληνικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ. Πρόσθεσε ότι η πόλη θα περιμένει τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής έρευνας και στη συνέχεια θα προχωρήσει ενδεχομένως σε νομικές ενέργειες κατά των υπευθύνων της θαλαμηγού» προσθέτει στο κείμενό το BBC.

Παράλληλα, στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην κατακραυγή του περιστατικού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Υπήρξε καταδίκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – “πλούσιοι με περισσότερα λεφτά παρά μυαλά”, έγραψε κάποιος. Η Ελλάδα είναι σε κατάσταση συναγερμού για πυρκαγιές από την Τρίτη, και οι αρχές προετοιμάζονται για ένα δύσκολο καλοκαίρι καθώς η ξηρασία, οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να συνεχιστούν».

Συνελήφθησαν 13 επιβάτες της θαλαμηγού – Κατασχέθηκε το σκάφος

Νωρίτερα, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 13 επιβατών της θαλαμηγού που εμπλέκεται στη φωτιά στην Ύδρα, ενώ κατασχέθηκε το σκάφος το οποίο είχε καταπλεύσει στη μαρίνα της Βουλιαγμένης.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά έκαψε πευκοδάσος στην παραλία του Αγίου Νικολάου, σε σημείο που ήταν εξαιρετικά δύσβατο, χωρίς πάντως να απειληθεί κάποιος οικισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι δράστες αντιλήφθηκαν ότι προκάλεσαν πυρκαγιά στην ξηρά, προσπάθησαν να τη σβήσουν και, όταν δεν τα κατάφεραν, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, ο οποίος μίλησε στο NEWS 24/7, το Πυροσβεστικό Σώμα είχε ζητήσει -και έλαβε- από το Λιμενικό τα στίγματα όλων των σκαφών που βρίσκονταν το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή, καθώς και βιντεοληπτικό υλικό.

«Υπάλληλοι του ανακριτικού τμήματος του Πυροσβεστικού Σώματος διεξήγαγαν έρευνα πάνω σε μια θαλαμηγό, που εμπλέκεται στο περιστατικό» ανέφερε ο ίδιος σημειώνοντας πως καθίστατο απαγορευτική οποιαδήποτε χρήση πυρός στην περιοχή, που είχε ένδειξη «4» σε ό,τι αφορά στον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Παράλληλα, ελήφθησαν σχετικές καταθέσεις από τους επιβάτες της θαλαμηγού.

Η υπερπολυτελής θαλαμηγός “Περσεφόνη”

Το σκάφος από το οποίο φαίνεται πως εκτοξεύτηκαν τα πυροτεχνήματα που προκάλεσαν τη φωτιά φαίνεται πως είναι η θαλαμηγός “Περσεφόνη”. Το εν λόγω σκάφος νοικιάζεται προς 249.000 ευρώ την εβδομάδα.

Το σκάφος που εμπλέκεται στη φωτιά στην Ύδρα
Το σκάφος που εμπλέκεται στη φωτιά στην Ύδρα INTIME

Το υπερπολυτελές γιοτ με σημαία Μάλτας έχει μήκος 54 μέτρα και πλάτος 10 μέτρα, κατασκευάσθηκε το 2012 και ανακαινίστηκε το 2021. Διαθέτει 6 καμπίνες και είναι διακοσμημένο με γλυπτά και έργα τέχνης διάσημων καλλιτεχνών.

Επίσης, περιλαμβάνει αίθουσα μασάζ, γυμναστήριο, παιχνίδια νερού και αίθουσα σινεμά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα