Σταμάτη: Νέο αίτημα για ψυχιατρική εξέταση

Σταμάτη: Νέο αίτημα για ψυχιατρική εξέταση
Σήμερα κλήθηκε για απολογία στον ανακριτή η σύζυγος του πρώην Υπουργού 'Ακη Τσοχατζόπουλου Βίκη Σταμάτη,Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Μετά την απόρριψη του πρώτου αιτήματος η Βίκυ Σταμάτη ζητά εκ νέου να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση. Τι λέει η ίδια για την παράβαση της αρχής της αμεροληψίας. Απολογείται ο ξάδελφος του Άκη

Επανέρχεται με αίτημά της στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση, η Βίκυ Σταμάτη, μετά την άρνηση του ανακριτή της υπόθεσης σε προηγούμενη αίτησή της.

Η προσωρινά κρατούμενη σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, που προσκόμισε στην αίτησή της ψυχιατρική γνωμάτευση του επίκουρου καθηγητή της Ψυχιατροδικαστικής, Α. Δουζένη, σύμφωνα με την οποία πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, δεν έπεισε ούτε τον ανακριτή κ. Μαλλή ούτε και την αρμόδια εισαγγελέα Ε. Κυβέλου η οποία εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού καταφεύγει λοιπόν στο αρμόδιο Συμβούλιο προσδοκώντας το ”ναι” των δικαστών στο αίτημά της. Η αιτούσα στη νέα αίτησή της, μεταξύ άλλων αναφέρει:

“H απόρριψη όλων ανεξαιρέτως των αιτημάτων μου με υποβάλλει σε σκέψεις υφέρπουσας μεροληπτικότητας σε βάρος του πρόσωπου μου, που πιθανόν να οδηγήσει στην παραβίαση της αρχής της αμεροληψίας του Δικαιοδοτικού Οργάνου και κατ’ ακολουθία στην παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητάς μου.

Ομολογώ δε ότι εκπλήσσομαι και από την προσήλωση της εισαγγελέως στο υλικό των εφημερίδων, το οποίο θεωρεί ως σοβαρό αποδεικτικό μέσο σε αντίθεση με τα υπάρχοντα στοιχεία της δικογραφίας”.

Απολογείται ο ξάδελφος του Άκη, Νίκος Ζήγρας

Την Τρίτη θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή  ο ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπολου, Νίκος Ζήγρας, ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος για την υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ο ξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, έπειτα από δικό του αίτημα, θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή για να απολογηθεί, καθώς τον περασμένο Απρίλιο που βρέθηκε στο ανακριτικό γραφείο μετά τη σύλληψή του είχε δώσει τυπική απολογία επικαλούμενος το δικαίωμα σιωπής.

Υπενθυμίζεται, ο Νίκος Ζήγρας φέρεται να ήταν ο διαχειριστής των χρημάτων του Άκη Τσοχατζόπουλου από το 1997, καθώς ήταν ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από τις offshore, μέσω των οποίων διακινήθηκαν εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια στιγμή τόσο ο ξάδελφος του πρώην υπουργού έχει υποβάλει αίτηση για την αποφυλάκισή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα