Σταμάτης Δαμιανόγλου από τα Βίλια: “Ευτυχώς τη γλύτωσα με μια εξάρθρωση ώμου”

Σταμάτης Δαμιανόγλου από τα Βίλια: “Ευτυχώς τη γλύτωσα με μια εξάρθρωση ώμου”
Ο εθελοντής πυροσβέστης Σταμάτης Δαμιανόγλου Glomex

Ο Σταμάτης Δαμιανόγλου είχε σταλεί ως επικεφαλής 8μελούς ομάδας από το ΠΥΣΕΘ για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στα Βίλια. Όσα είπε για τον τραυματισμό του.

Για τη δυσάρεστη εμπειρία του τραυματισμού του κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στα Βίλια, μίλησε ο Σταμάτης Δαμιανόγλου, ένας από τους εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος Εθελοντών Ν. Βουτζά -Προβαλίνθου, που έσπευσαν να συνδράμουν στην αντιμετώπισή της.

Μιλώντας στο irafina.gr, ο εθελοντής πυροσβέστης εξήγησε πώς ακριβώς συνέβη το ατύχημά του, ενώ αναφέρθηκε και στον χρόνο που θα παραμείνει “εκτός” μέχρι όπως λέει ο ίδιος “να επανέλθει στις επάλξεις πιο δυνατός και πιο μάχιμος”.

“Βρισκόμασταν σε ένα πολύ δύσβατο σημείο, χώρισα την ομάδα μου και πηγαίναμε στις αναζωπυρώσεις για να γλιτώσουμε τα χειρότερα. Βλέπω καπνό και με άλλα τρία άτομα παίρνουμε ένα δρομάκι για να κατασβέσουμε ότι θα βρίσκαμε. Όπως λοιπόν ανέβηκα σε ένα βράχο, γλίστρησα, έπεσα κάτω και αυτό ήταν. Από κει και πέρα αρχίζει η περιπέτεια για μένα. Να επισημάνω δε, πως η φωτιά έκαιγε στα δέκα μέτρα από το σημείο που ήμασταν. Να είναι καλά τα εναέρια μέσα γιατί αυτοί μας έσωσαν”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.


Ακολούθησαν στιγμές κατά τις οποίες ο Σταμάτης Δαμιανόγλου επέδειξε φοβερή υπομονή, περιμένοντας το ΕΚΑΒ που θα τον μετέφερε τελικά στο νοσοκομείο της Θήβας και από εκεί στο ΚΑΤ, όπου διαγνώστηκε με εξάρθρωση ώμου. “Τη γλύτωσα απ΄ότι φαίνεται και δόξα το Θεό, είμαι καλά. Αφού στέκομαι στα πόδια μου και μπορώ να μετακινούμαι, όλα οκ”, σημείωσε.

Όπως δήλωσε στο irafina.gr, θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και σε θεραπείες αποκατάστασης και σε ενάμιση χρόνο θα βρίσκεται ξανά στην πρώτη γραμμή. “Θα χρειαστεί χειρουργείο, θα κάνω θεραπείες και πιστεύω σε ένα με ενάμιση χρόνο θα είμαι πάλι στην πρώτη γραμμή. Και να σου πω και κάτι ακόμα. Από την στιγμή που επιλέγεις να κάνεις αυτήν την δουλειά ως εθελοντής όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα”, κατέληξε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα