ΣτΕ: Κανονικά το δημοψήφισμα. Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις

ΣτΕ: Κανονικά το δημοψήφισμα. Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις
ΑΘΗΝΑ-Τη μετάβαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) στη νέα ψηφιακή εποχή εγκαινίασαν σήμερα, Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης,η αναπληρωτής υπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο Πρόεδρος του ΣτΕ, Σωτήρης Ρίζος.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Κανονικά διεξάγεται την Κυριακή το δημοψήφισμα. Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις προσφυγές που είχαν γίνει ώστε να κριθεί αντισυνταγματικό

Κανονικά θα διενεργηθεί το δημοψήφισμα την Κυριακή, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας που συνεδρίαζε σχετικά, απέρριψε,τις προσφυγές που είχαν γίνει, ζητώντας να ακυρωθεί.

Ειδικότερα, ομόφωνη είναι η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία απορρίφθηκε ως απαράδεκτη η αίτηση ακύρωσης του δημοψηφίσματος.

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκρινε οτι οι κυβερνητικής πράξεις “αναφυόμενες στη διαχείριση της πολιτικής εξουσίας…δεν υπόκεινται στον ακυρωτικό έλεγχο του Συμβουλίου της Επικρατείας και συνεπώς η κρινόμενη αίτηση πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη”.

Οι δικαστές επισημαίνουν οτι “ο έλεγχος του κύρους και των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος υπάγεται στην αρμοδιότητα του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου.”

Σημειώνεται ότι την αίτηση ακύρωσης του δημοψηφίσματος υπέβαλλε ο δικηγόρος και πρώην σύμβουλος Επικρατείας Νικ. Μαναός, ενώ υπήρξαν παρεμβάσεις αντιλόγου από 17 δικηγόρους (Θαν. Καμπαγιάννης, Κώστας Παπαδάκης, Γιάννης Ραχιώτης, Γ. Κόκκας ως εκπρόσωπος του κινήματος Αμεσης Δημοκρατίας ) που ζητούν να γίνει κανονικά το δημοψήφισμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα