“Στείλαμε το μήνυμα ότι είμαστε ασφαλείς”

“Στείλαμε το μήνυμα ότι είμαστε ασφαλείς”

Ικανοποίηση Χρυσοχοΐδη για τη στάση της αστυνομίας. Τι είπε για το άσυλο. Αιχμές για ΣΥΡΙΖΑ. Προανήγγειλε αλλαγές στη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ.

Την απόλυτη  ικανοποίησή του για τη στάση της αστυνομίας στα επεισόδια που ξέσπασαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρο Βούγια και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Λευτέρη Οικονόμου.

“Η σημερινή Αθήνα δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή. Είχαμε σαφείς ενδείξεις ότι κάποιοι θέλησαν να μετατρέψουν το βράδυ της Κυριακής σε νύχτα κρυστάλλων και να εξαπολύσουν πογκρόμ βίας”, δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης και συνέχισε: “Ωστόσο, ήμασταν παρόντες, προκειμένου η νέα γενιά να μπορέσει να διαδηλώσει χωρίς έκτροπα. Η πόλη λειτουργεί. Η κοινωνική ζωή δεν διαταράχτηκε. Η Ελλάδα εκπέμπει σε όλο τον κόσμο ότι είμαστε ασφαλείς”.

Σε καλά οργανωμένο σχέδιο και στην άριστη συνεργασία μεταξύ φυσικής και πολιτικής  ηγεσίας, απέδωσε ο υπουργός τα αξιοθαύμαστα αποτελέσματα της αστυνομίας από το Σάββατο μέχρι τη Δευτέρα 8-12, γεγονός που μπορεί να εκληφθεί ως αιχμή εναντίον του προκατόχου του και των δυσμενών σχέσεών του με τη φυσική ηγεσία του σώματος.

“Η αστυνομία απέτρεψε τα τελευταία 24ωρα 100 ενέργειες μεγάλου βεληνεκούς, καθώς υπήρχε μεγάλη συνεργασία μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών”, τόνισε.

Σε σχέση  με τις προσαγωγές παραδέχτηκε ότι ήταν όλες στοχευμένες, κατόπιν αξιοποίησης συγκεκριμένων πληροφοριών.

“Για όσα περιστατικά υπάρχουν υπόνοιες για υπερβάλλοντα ζήλο των αστυνομικών, είναι σίγουρο ότι θα ερευνηθούν σε βάθος”, υπογράμμισε ο υπουργός.

Όσο για  τον αστυνομικό της ομάδας Δέλτα  που παρέσυρε και τραυμάτισε την 55χρονη Αγγελική Κουτσούμπου, ο ίδιος ανέφερε ότι ήδη σχηματίζεται δικογραφία εις βάρος του.

Για την κόντρα με τον  ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κόντρα με την παράταξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για το θέμα της στάσης της αστυνομίας απέναντι σε φαινόμενα βίας και δήλωσε ότι “πρόκειται για στερεοτυπική αντιμετώπιση φαινομένων βίας από πολιτικούς χώρους. Χαρακτηριστικό της δημοκρατίας είναι το μέτρο και η σεμνότητα. Ο κ. Τσίπρας ηγείται ενός χώρου που διαθέτει νηφάλιες και έξαλλες φωνές. Έχασε την ψυχραιμία του και ανέφερε κούφια και παχιά λόγια, χωρίς περιεχόμενο”.

Παρά τις πιέσεις ΝΔ και ΛΑΟΣ, ο κ. Χρυσοχοΐδης επέμεινε στη στάση της κυβέρνησης για την μη μετατροπή ή κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου που προστατεύει το πανεπιστημιακό άσυλο, υιοθέτησε όμως το νόμο Γιαννάκου και υποστήριξε ότι θα τον εφαρμόσει κατά γράμμα, αποδίδοντας άμεσα μερίδιο ευθύνης και στις πρυτανικές αρχές.

Νέα μέτρα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προανήγγειλε αλλαγές στην αστυνομία. Συγκεκριμένα, από τις 2  Ιανουαρίου θα μπουν διακριτικά στις στολές των αστυνομικών που μετέχουν σε μέτρα τάξης και παράλληλα, εξετάζεται η κατάργηση της ρήψης δακρυγόνων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα