Στη φυλακή για το παραδικαστικό

Στη φυλακή για το παραδικαστικό

Οδηγούνται ο πρώην Πρωτοδίκης Ευάγγελος Καλούσης και ο επιχειρηματίας Γιάννης Μπολέτσης, καθώς το δικαστήριο απέρριψε τις αιτήσεις αναστολής

Στη φυλακή οδηγούνται ο πρώην Πρωτοδίκης Ευάγγελος Καλούσης και ο επιχειρηματίας Γιάννης Μπολέτσης, καθώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε και τους δύο ενόχους για την υπόθεση παραδικαστικού κυκλώματος , επιβάλλοντας στον καθένα ποινή κάθειρξης 15 χρόνια.

Ο κ. Καλούσης καταδικάστηκε με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας και της συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, πράξη για την οποία καταδικάστηκε και ο επιχειρηματίας κ. Μπολέτσης.

Οι κατηγορίες αφορούν ποσό επτά εκατομμυρίων δραχμών που φέρεται να έλαβε πριν δέκα χρόνια ο πρώην δικαστής σε τραπεζικό λογαριασμό του, προκειμένου να μην κρίνει προφυλακιστέο τον επιχειρηματία Μπολέτση, κατηγορούμενο σε υπόθεση εκρήξεων.

Μονόδρομο αποτελεί και για τους δύο καταδικασθέντες η φυλακή, παρά τις αιτήσεις αναστολής έκτισης ποινής που υπέβαλαν και οι δύο πλευρές, επικαλούμενοι σοβαρά προβλήματα υγείας. Το δικαστήριο απέρριψε και τις δύο αιτήσεις.

Κατά τη διάρκεια εκδίκασης της υπόθεσης, ο επιχειρηματίας ήταν απών και, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, νοσηλεύονταν. Σε βάρος του το δικαστήριο αποφάσισε την έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Η απόφαση επί της ενοχής των κατηγορουμένων έχει ληφθεί από τις 16 Φεβρουαρίου, αλλά μεσολάβησαν αιτήσεις εξαίρεσης του επιχειρηματία σε βάρος του προέδρου και μελών του δικαστηρίου, καταγγέλλοντάς τους ότι ζήτησαν χρήματα για να μην μπει στη φυλακή.

Ο επιχειρηματίας παρέδωσε στο δικαστήριο CD που όπως υποστήριξε είχε καταγεγραμμένη συνομιλία του προέδρου του δικαστηρίου, Γιώργου Ευσταθίου, στην οποία φέρεται να συζητά για ποσό 60.000 ευρώ, με εμπλεκόμενο στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, για την παρούσα δίκη.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενοι ήταν επίσης και τρεις δικηγόροι, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Πέτρος Μαντούβαλος, οι οποίοι ωστόσο, κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα