Στη Λιβερία ένα τραγούδι κάνει τη διαφορά κατά του Covid-19

Στη Λιβερία ένα τραγούδι κάνει τη διαφορά κατά του Covid-19

Το τραγούδι της Faith Vonic, “Africa Fight” είναι ένα μήνυμα γύρω από τα μέτρα προστασίας απέναντι στον Covid-19 αλλά και ελπίδας για καλύτερες μέρες.

Την ώρα που η Lady Gaga έστελνε το δικό της μήνυμα φορώντας τις διαστημικές και πολύχρωμες μάσκες της στα βραβεία MTV, στην Αφρική μια άλλη τραγουδίστρια προσπαθεί μέσα από τη μουσική της να πείσει τη χώρα της για την ανάγκη προστασίας απέναντι στον Covid-19.

H 22χρονη Faith Vonic γεννήθηκε στη Λιβερία της Δυτικής Αφρικής. Ξεκίνησε την πορεία της στη μουσική βιομηχανία όταν ήταν μόλις 10 ετών. Στα 12 άρχισε να γράφει και να κάνει την παραγωγή στους δικούς της δίσκους. Σήμερα είναι στην κορυφή της μουσικής σκηνής της χώρας της χωρίς όμως να έχει ξεχάσει τις δυσκολίες που έζησε ως έφηβη.

Η Faith μεγάλωσε σε μονογονεϊκή οικογένεια έχοντας υποστεί σε πολύ νεαρή ηλικία βία λόγω του φύλου της. Η μουσική τη βοήθησε να αντιμετωπίσει τις άσχημες εμπειρίες που έζησε και έγινε το μέσο για να εκφράσει σκέψεις και συναισθήματα έχοντας πάντα στο μυαλό της να βοηθήσει άλλα νεαρά κορίτσια που μπορεί να είχαν βρεθεί στην ίδια με εκείνη κατάσταση. Έτσι το πάθος της για τη μουσική μετατράπηκε σταδιακά σε μία επιτυχημένη καριέρα.

Το 2014 ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την οργάνωση ActionAid στη Λιβερία σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει το κοινό γύρω από το θέμα του Έμπολα που μόλις είχε ξεσπάσει στη Δυτική Αφρική. Η συνεργασία αυτή συνεχίστηκε και για πολλές άλλες δράσεις της οργάνωσης μέχρι που η Faith έγινε πρέσβειρα για τα δικαιώματα των κοριτσιών στη Λιβερία.

Όταν ξέσπασε η πανδημία του νέου κορονοϊού κινητοποιήθηκε άμεσα για να βοηθήσει στην ενημέρωση του κόσμου και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η χώρα της βρίσκεται σε ένα ζωτικό σημείο έχοντας πληγεί από τον ιό του Έμπολα με τις γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια να έχουν υποφέρει πολύ. Αποφάσισε πολύ γρήγορα να κινητοποιηθεί και να βοηθήσει στην ενημέρωση των συμπολιτών της. Το έκανε με τον τρόπο που ήξερε. Με ένα τραγούδι!

Συνεργάστηκε με την ActionAid και έγραψε ένα τραγούδι υπογραμμίζοντας τη δύναμη και την αλληλεγγύη που έχουν επιδείξει στο παρελθόν οι άνθρωποι της Λιβερίας. Μίλησε για την ελπίδα αλλά και τη βεβαιότητα ότι θα καταφέρουν να ξεπεράσουν και αυτή την πανδημία παρά τις δυσκολίες και τις αλλαγές που θα φέρει στην καθημερινότητά τους. Μέσω του τραγουδιού της αλλά και της συνεργασίας της με την ActionAid συνέχισε να εμπνέει και να ενδυναμώνει τον κόσμο, έχοντας την προσοχή της στραμμένη ξανά στα νέα κορίτσια. Το τραγούδι της ονομάστηκε “Africa Fight” και κάθε στίχος είναι ένα μήνυμα γύρω από τα μέτρα προστασίας απέναντι στον Covid19 αλλά και ελπίδας για καλύτερες μέρες.

Η ActionAid βρίσκεται στην πρώτη γραμμή σε κάθε χώρα δράσης της με ενέργειες που σταματούν τη μετάδοση του κορονοϊού, σώζοντας ζωές και υποστηρίζοντας τα δικαιώματα των γυναικών και των κοριτσιών που όπως σε κάθε κρίση πλήττονται περισσότερο. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα και να υποστηρίξετε τη δράση της εδώ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα