Στην Εισαγγελία το αίτημα έκδοσης για τους 8

default image

Το τουρκικό αίτημα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο υπουργείο Δικαιοσύνης και αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης βρίσκεται το αίτημα έκδοσης των οκτώ στρατιωτικών, που έχει αποστείλει στις ελληνικές αρχές η Τουρκία ζητώντας να δοθούν στη χώρα τους για να δικαστούν εκεί.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε ότι έχει στη διάθεσή του το φάκελο της τουρκικής πλευράς, τον οποίο και θα εξετάσει. Εφόσον δεν έχει κάποια έλλειψη ο φάκελος αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών, που είναι αρμόδια για να κρίνει το ζήτημα.

Σύμφωνα με το υπουργείο εφόσον τα έγγραφα περάσουν από τον έλεγχο νομιμότητας, δεν αποκλείεται ακόμη και αύριο Παρασκευή 19 Αυγούστου μα αποστείλει το φάκελο προς την εισαγγελία.

Το λόγο τότε θα έχει το Συμβούλιο Εφετών το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενε ημέρες για να αποφανθεί αν θα πρέπει ή όχι να εκδοθούν οι οκτώ στρατιωτικοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο Παρασκευή αναμένεται να συζητηθεί και το αίτημα ασύλου που έχουν υποβάλει οι οκτώ στρατιωτικοί στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα