Στην Καλαμάτα ο Γιώργος Παπανδρέου

default image

Μικρό είναι το ΠΑΣΟΚ των συμβιβασμών και των συναλλαγών ενώ αντίθετα μεγάλο είναι το ΠΑΣΟΚ της ιστορίας του, των ρήξεων και της νίκης και επισήμανε ότι όσοι μέχρι σήμερα προσπάθησαν να χειραγωγήσουν το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι δεν τα καταφέρνουν και φαίνεται τώρα ότι στρέφουν τις ελπίδες τους στη διάλυσή του” είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου ανοίγοντας την ομιλία του στην Καλαμάτα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε και πάλι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να υπηρετούν τις κοινές αξίες του κινήματος, ιδιαίτερα στις δημόσιες εμφανίσεις τους και να μη γίνονται βορά του κανιβαλισμού των τηλεοπτικών παραθύρων.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο έργο των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη λέγοντας ότι κάναμε πολλά και κυρίως πετύχαμε να πιστέψει ο ελληνικός λαός στις δυνάμεις του και κάλεσε τους πολίτες για μια νέα αρχή για το ΠΑΣΟΚ και μια νέα ελπίδα για την Ελλάδα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η εντολή που ζητά θα είναι δεσμευτική για εκείνον αλλά και για όλη την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έτσι ώστε να νικήσει τη δεξιά για να φέρει το λαό στην εξουσία.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ αυτό θα νικήσει γιατί θα βρίσκεται σε συνεχή ρήξη με κάθε είδους κατεστημένα και δεν θα δέχεται καμία επέμβαση στην αυτονομία του από εξωθεσμικά κέντρα.  Ανέφερε επίσης ότι η εντολή αυτή σημαίνει πως το ΠΑΣΟΚ θα έχει ένα σαφές πολιτικό στίγμα που θα το ξεχωρίζει από την νεοσυντηρητική δεξιά τονίζοντας παράλληλα ότι οι διαφορές μας από τη Νέα Δημοκρατία γίνονται κάθε μέρα όλο και πιο φανερές.

Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση για το σύνολο της πολιτικής της ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί ακόμα μια φορά στα εθνικά θέματα πιστώνοντας στη κυβέρνηση ευθύνες για την απώλεια της διαπραγματευτικής μας ικανότητας στο θέμα της ΠΓΔΜ αλλά και για το χθεσινό γεγονός της αναφοράς στα κατεχόμενα της Κύπρου, με την λεγόμενη ονομασία του ψευδοκράτους, σε επίσημο έγγραφο που υπέγραψε η Βρετανική κυβέρνηση με τη Τουρκία. ” Δυστυχώς και αυτή η εξέλιξη στο Κυπριακό είναι απόρροια της ελλιπούς στρατηγικής στα εθνικά μας θέματα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας , την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή“, επισήμανε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία απαντά στα προβλήματα της κοινωνίας με στασιμότητα , έλλειψη οράματος και αδυναμία για μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις κατήγγειλε επίσης ρουσφετολογικές προεκλογικές κινήσεις για τους πυρόπληκτους και αντιπαράθεσε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ ενώ πρόσθεσε ότι “αν είχα εκλεγεί πρωθυπουργός κάθε εβδομάδα στην ατζέντα μου θα ήταν τα θέματα των πυρόπληκτων περιοχών.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση συνειδητοποιεί τώρα ότι κέρδισε τις εκλογές αλλά έχει χάσει το μέλλον ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι το μέλλον και κάλεσε για μια νέα πορεία με πρώτη προϋπόθεση την προγραμματική αντιπολίτευση που θα αναδεικνύει τον εναλλακτικό του δρόμο.

Επίσης ο κ. Παπανδρέου είπε ότι προϋπόθεση για τη νέα πορεία της Ελλάδας είναι ένας νέος πατριωτισμός που αγκαλιάζει όλους τους τομείς της κοινωνίας και φέρνει την αλλαγή σε αυτούς ενώ στο επίκεντρό του είναι η επένδυση στον άνθρωπο. Επίσης ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ παλεύει για ένα διαφορετικό πολιτικό σύστημα με διαφάνεια διαβούλευση και λογοδοσία ενώ αναφερόμενος στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αυτό πρέπει να αλλάξει, να φέρει νέες αντιλήψεις στο ύφος και το ήθος της εξουσίας και κάλεσε όλα τα στελέχη να συζητήσουν μέχρι τις 11 του μηνός αλλά και μέχρι το συνέδριο και τη συνδιάσκεψη τα μεγάλα θεμελιακά ζητήματα του κινήματος ξεφεύγοντας από το μονόλογο για το παρελθόν και κάνοντας την ιστορία μάθημα για το μέλλον.

Απαντώντας και πάλι στο σύνθημα “άλλαξε τα όλα” ο κ. Παπανδρέου είπε ότι για να γίνει αυτό ” θέλουμε ισχυρή εντολή ώστε να διαμορφώσουμε το νέο ΠΑΣΟΚ που θα ανοίξει δρόμους θα ξανασφυρηλατήσει τις σχέσεις του με τα μεγάλα λαϊκά κινήματα και θα δημιουργήσει την πλατειά συμμαχία των δυνάμεων της δημιουργίας των εργαζομένων και των αδυνάτων“.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι ” το κίνημα θα στηρίξει την ανάπτυξη αλλά με τον πλούτο να διανέμεται υπέρ των αδυνάτων“, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι το ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε ως κίνημα μη προνομιούχων , λαϊκό ριζοσπαστικό κίνημα αλλαγής και τόνισε ότι ” ξέρουμε τι είναι και τι θέλει το ΠΑΣΟΚ και εκφράζουμε πολιτικά τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αλλά και γινόμαστε φορέας μιας ευρύτατης πολιτικής δυναμικής που συνθέτει σε ένα πανίσχυρο ρεύμα νίκης τις δυνάμεις της εργασίας, της δημιουργίας, της παραγωγής, της κοινωνίας των πολιτών, της δημοκρατίας, της προόδου και της κεντροαριστερά“.

Τέλος ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τους πολίτες στην πρωτόγνωρη όπως είπε δημοκρατική διαδικασία της 11ης Νοεμβρίου ώστε ” να πάρουμε μια πανίσχυρη λαϊκή εντολή για ένα ΠΑΣΟΚ αυτόνομο από κάθε εξωθεσμικό κέντρο και να γίνει η 11η Νοεμβρίου αφετηρία για τη νίκη, την αλλαγή και τη νέα ελπίδα για την Ελλάδα και τον ελληνισμό

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα