Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τα τρακτέρ των αγροτών

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τα τρακτέρ των αγροτών

Oι αγρότες απορρίπτουν οποιαδήποτε ενέργεια για συνάντηση με τον πρωθυπουργό πριν λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στην Τσιμισκή παρατάσσουν τα τρακτέρ του οι αγρότες, αφού νωρίτερα είχαν διαμαρτυρηθεί στον Λευκό Πύργο, παραλύοντας την κυκλοφορία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι αγρότες αποφάσισαν να επιστρέψουν στο μπλόκο της Χαλκηδόνας κάνοντας… παρέλαση στην Τσιμισκή και προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο. Οι αγρότες της Χαλκηδόνας θα σταματήσουν για λίγη ώρα στην Αριστοτέλους και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στην Χαλκηδόνα.

Έως τις 20:00 θα είναι κλειστή σήμερα η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, στο 110ο χιλιόμετρο, στο ύψος του Κάστρου Βοιωτίας, από τους αγρότες, ενώ για αύριο έχουν προγραμματίσει να την κλείσουν από τις 12:00 έως τις 24:00, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν και τους παράδρομους.

Στα δύο μπλόκα της Φθιώτιδας, στο 140ό χιλιόμετρο, στο ύψος της Αταλάντης, και στην Ανθήλη, στο 210ο χιλιόμετρο λίγο πριν τη Λαμία, οι αγρότες θα κλείσουν τον δρόμο σήμερα από τις 12:00 έως τις 14:00 και αύριο από τις 12:00 έως τις 24:00, με κλειστούς και τους παράδρομους.

Στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία, οι αγρότες θα κλείσουν τον δρόμο σήμερα από τις 12:00 έως τις 14:00 και από τι 19:00 έως τις 22:00 και αύριο από τις 12:00 έως τις 24:00.

Από τα μεσάνυχτα κλείνει η Νεστάνη         

Οι αγρότες στο μπλόκο του Ισθμού έχουν ανοίξει από το πρωί την παλαιά εθνική οδό και επέτρεψαν την διέλευση και των φορτηγών αυτοκινήτων που είχαν σχηματίσει ουρές κι έτσι την τελευταία ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Στην Νεστάνη το μπλόκο των αγροτών έχει ανοίξει τον αυτοκινητόδρομο, ενώ στις θέσεις τους μένουν οι αγρότες στα υπόλοιπα μπλόκα της Πελοποννήσου με ανοικτούς τους δρόμους. Εν τω μεταξύ από τα μεσάνυχτα απόψε οι αγρότες της Πελοποννήσου σκληραίνουν ακόμα περισσότερο την στάση τους, ενισχύουν το μπλόκο της Νεστάνης στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης και θα προχωρήσουν σε κλείσιμο του δρόμου επ’ αόριστον.

Ηράκλειο: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες

Όλο το βράδυ έμειναν οι αγρότες στα δύο μπλόκα, στο Γιόφυρο και την περιοχή Καρτερού, στο ύψος του ΚΤΕΟ στην εθνική οδό, όπου παραμένουν και σήμερα συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους.

Ήδη, έχουν σχηματισθεί μεγάλες ουρές από αυτοκίνητα, καθώς οι αγρότες επιτρέπουν τη διέλευση των οχημάτων κατά διαστήματα. Στο Γιόφυρο έχουν ανοίξει τον δρόμο που οδηγεί στη Μεσαρά.

Εν τω μεταξύ, συνεδριάζει το συντονιστικό όργανο των αγροτών, προκειμένου να αποφασίσει για τις μελλοντικές κινήσεις τους.

Διακομματική επιτροπή στη Βουλή ζητούν οι εκπρόσωποι των μπλόκων

Την συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, η οποία θα εξετάσει, παρουσία και αγροτών και κτηνοτρόφων, τα αιτήματα τους, ζητούν οι εκπρόσωποι των μπλόκων που συμμετείχαν σήμερα σε σύσκεψη στα Τέμπη. Υπογραμμίζουν δε ότι από την απόφαση που θα προκύψει θα καθοριστεί και η στάση τους, ενώ προειδοποιούν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα.

Παράλληλα, για την ερχόμενη εβδομάδα αποφασίστηκε και νέα κλιμάκωση του αγώνα – προσανατολίζονται σε πολύωρο πλέον κλείσιμο του ΠΑΘΕ – και οι γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους μπλόκων θα λάβουν τις σχετικές αποφάσεις την Δευτέρα το πρωί.

Οι αγρότες καλούν τόσο τους βουλευτές όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση στα δίκαια αιτήματα τους – όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης – ενώ τις επόμενες ημέρες θα κοινοποιήσουν την επιχειρηματολογία και τα αιτήματα τους στην Κυβέρνηση.

Επίσης, οι αγρότες καταδικάζουν οποιαδήποτε ενέργεια για συνάντηση με τον πρωθυπουργό πριν λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

πηγή φωτογραφίας: intime

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα