Στο “κόκκινο” ο Έβρος. Πλημμύρισαν πάνω από 3.500 στρέμματα

Στο “κόκκινο” ο Έβρος. Πλημμύρισαν πάνω από 3.500 στρέμματα

Ξεπέρασε και το όριο συναγερμού η στάθμη του ποταμού στον Έβρο. Όλη η περιοχή στο πόδι, καθώς δεν προβλέπεται βελτίωση του καιρού τις επόμενες ώρες

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η κατάσταση στον Έβρο, καθώς το πρωί της Τρίτης (28/10) η στάθμη του ποταμού ξεπέρασε, στο Πύθιο, και το όριο συναγερμού (5μ70).

Μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι περισσότερα από 3.500 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει, εκ των οποίων τα 2.000 είναι καλλιεργήσιμα. Ένα ανάχωμα στο Πραγγί έσπασε, χωρίς ωστόσο αυτό να προκαλεί επιπλέον προβληματισμό, καθώς εδώ και αρκετές ώρες έχει δοθεί εντολή για απομάκρυνση των γεωργικών μηχανημάτων από τις εκτάσεις που κινδυνεύουν άμεσα ενώ οι πολίτες έχουν κληθεί να μην πλησιάζουν τον ποταμό και τα αναχώματά του.

Οι επόμενες ώρες πάντως αναμένονται δύσκολες στον Έβρο, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν προβλέπεται να βελτιωθούν, με επακόλουθο όλος ο νομός να είναι στο πόδι. 

Να σημειωθεί ότι από την Δευτέρα (27/10) έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των τρένων στο τμήμα Αλεξανδρούπολη-Δίκαια λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την βροχόπτωση στον νομό και πιο συγκεκριμένα στα Μαράσια.

Πληροφορίες από thrakitoday.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα